RUSKI MILIJARDER ZAPRETIO UKRAJINI NUKLERNIM UDAROM: Civilno stanovništvo mora da napusti gradove u roku od 48 sati!

Autor:

Svet

24.03.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski oligarh preti nuklearnim udarom na Ukrajinu

RUSKI MILIJARDER ZAPRETIO UKRAJINI NUKLERNIM UDAROM: Civilno stanovništvo mora da napusti gradove u roku od 48 sati!

Foto: tanjug ap, profimedia


Nakon strašnog terorističkog napada na koncertnu salu Krokus u Moskvi, ruski milijarder Konstantin Malofejev izneo je preteće izjave i pozvao na oštru odmazdu protiv Ukrajine. Malofejev je optužio Kijev za napad i dao je zahtev da se civilnom stanovništvu Ukrajine da 48 sati da napuste gradove, preteći upotrebom svih snaga i sredstava kako bi se, kako je naveo, okončao rat.

- Dajmo civilnom stanovništvu Ukrajine 48 sati da napusti gradove i da konačno okončamo ovaj rat upotrebom svih snaga i sredstava - napisao je Malofejev na Telegramu.


Teroristički napad na koncertnu salu Krokus

U petak uveče, grupa terorista upala je u koncertnu salu Krokus na severozapadu Moskve, otvorila vatru na okupljene i podmetnula požar. Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, u napadu je poginulo 137 osoba, među kojima su bila i troje dece, dok je 180 ljudi povređeno. Putin je proglasio dan nacionalne žalosti povodom ovog tragičnog događaja.


Moskva je uperila prst u Kijev kao odgovornog za napad, dok je Kijev negirao sve veze sa terorističkim aktom. Uhapšeni teroristi pokušali su da pobegnu ka granici sa Ukrajinom, ali su u subotu ujutru uhapšeni.

Ovo je još jedan u nizu napetih momenata između Rusije i Ukrajine, a pretnje nuklearnim udarom dodatno podižu tenzije u već napetoj geopolitičkoj situaciji.


U ovim teškim trenucima, međunarodna zajednica apeluje na mir i suzdržanost, te se nadamo da će diplomatski napori uspeti da smire situaciju i spreče dalje eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading