OVAKO PUTIN DOBIJA IZBORE? Posmatrači objavili snimak na kome je, tvrde, zabeležena teška krađa u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Autor:

Svet

20.03.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbori u Rusiji trajali su tri dana, od 15. do 17. marta.

OVAKO PUTIN DOBIJA IZBORE? Posmatrači objavili snimak na kome je, tvrde, zabeležena teška krađa u Sankt Peterburgu (VIDEO)

Foto: Telegram/ASTRA/Printscreen

Gradska izborna komisija Sankt Peterburga naložila je inspekciju na Biračkom mestu broj 5 u Admiraltejskom okrugu grada.

Povod za to bili su video snimci sa falsifikovanjem glasova na predsedničkim izborima u Ruskoj Federaciji, koje su objavili "Posmatrači Sankt Peterburga".

Na jednom snimku se vidi kako žena na kolenima puzi do glasačke kutije i ubacuje listiće u nju. Onda joj se pridružuje još jedna žena. U tom trenutku, u susednoj prostoriji iza stakla nalazi se čovek u uniformi koji ne obraća pažnju na njih. Na drugom snimku žena leži pored glasačke kutije i trese je, očigledno da sakrije tragove punjenja.

Kako prenosi Fontanka, na snimku se vidi predsednica Biračke komisije broj 5, Irina Minjakova, koja radi kao nastavnica muzike u Školi broj 260 u Admiraltejskom okrugu Sankt Peterburga.

Novinari su je kontaktirali, a ona je odgovorila:

- S moje tačke gledišta, video je nepouzdan. Uveče sam izašla iz prostorija komisije i to je bilo sve. Policija je ostala unutra.

Gradska izborna komisija je zatražila od predsednice Biračke komisije broj 5 i predsednika Više teritorijalne izborne komisije broj 1 da daju "sveobuhvatne informacije o organizaciji glasanja i utvrđivanju rezultata".

Podsetimo, Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na izborima za predsednika Rusije, pokazali su preliminarni podaci koje je saopštila ruska Centralna izborna komisija na osnovu 100 odsto obrađenih glasačkih listića.

Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto glasova, Vladislav Davankov 3,85 odsto, dok je za Leonida Sluckog glasalo 3,2 odsto birača.

Izbori u Rusiji trajali su tri dana, od 15. do 17. marta.

Očekuje se da će zvanični rezultati biti objavljeni u četvrtak 21. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading