JEDAN ZNAK U LONDONU UKAZAO DA JE KRALJ PREMINUO: Oglasila se Bakingemska palata o smrti kralja Čarlsa

Autor:

Svet

18.03.2024

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravlje kralja Čarlsa je jedna od glavnih tema u vestima otkako mu je operacija prostate obavljena na Londonskoj klinici prošlog meseca.

JEDAN ZNAK U LONDONU UKAZAO DA JE KRALJ PREMINUO: Oglasila se Bakingemska palata o smrti kralja Čarlsa

Foto: Tanjug/AP

Služba za medije Bakingemske palate demantovala je za Sputnjik glasine o smrti britanskog kralja Čarlsa Trećeg koje kruže internetom.

- Kralj Čarls nastavlja da obavlja privatne i poslovne obaveze - rečeno je iz Bakingemske palate.

Informacije o navodnoj smrti britanskog kralja pojavile su se nedavno na internetu, a kao izvor se koristila poruka, koja je navodno potekla iz Bakingemske palate, za koju se ispostavilo da je lažna.

Usred zabrinutosti za zdravlje kralja Čarlsa, spekulacije o platformi X, uključujući pominjanje zastava spuštenih na pola koplja na vladinim zgradama, podstakle su glasine o smrti monarha. O istom nije bilo potvrde iz kraljevske porodice.

Zdravlje kralja Čarlsa je jedna od glavnih tema u vestima otkako mu je operacija prostate obavljena na Londonskoj klinici prošlog meseca. Tokom medicinske procedure, lekari su primetili "posebno pitanje koje izaziva zabrinutost". Nakon toga, Bakingemska palata je potvrdila da je Čarlsu dijagnostikovan rak. Na osnovu preporuka lekara, monarh je smanjio neke od svojih javnih angažmana.

Foto: Printskrin/Youtube/gledaj ovo

 

Ipak, on nastavlja da održava nedeljne sastanke sa premijerom, Rišijem Sunakom. Dana 15. marta, kralj Čarls je viđen kako napušta zamak Vindzor ubrzo nakon što je primio vest da je njegov dugogodišnji prijatelj, Ian Farkuhar, preminuo na kraljevom imanju Hajgrouv. Pre toga, 14. marta, kralj Čarls je održao sastanke sa visokim komesarom Jamajke i njegovom suprugom u Bakingemskoj palati. Pre toga je održao video poziv sa kanadskim premijerom, Džastinom Trudoom. Takođe je održao sastanke sa ambasadorima Alžira i Mauritanije.

U međuvremenu, bilo je spekulacija i teorija zavere na društvenim mrežama, uglavnom X, da je kralj Čarls mogao preminuti.

- U Ujedinjenom Kraljevstvu, zastave su spuštene na pola koplja na nekim vladinim zgradama... Ili je kralj Čarls mrtav, abdicirao je ili je umrla Kejt Midlton... Ulice govore da je kralj Čarls mrtav - bili su neki od komentara na mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
lala

18.03.2024 17:40

Već noćima ne spavam zbog tih Britanaca.Ni Sosa mi ne pomaze