POGINULO 19 BERAČA TARTUFA U EKSPLOZIJI MINE: Tragedija u Siriji

Autor:

Svet

16.03.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična eksplozija u sirijskoj pustinji

POGINULO 19 BERAČA TARTUFA U EKSPLOZIJI MINE: Tragedija u Siriji

Foto: freepik.com

asd


Danas je došlo do tragičnog događaja u sirijskoj pustinji, gde je najmanje 19 ljudi, berača tartufa, izgubilo živote kada je njihovo vozilo naletelo na minu. Prema izveštaju nevladine organizacije Sirijska opservatorija za ljudska prava, među poginulima je bilo čak 12 žena, a mnogi od preko 20 putnika su povređeni.

Pozadina tragičnog događaja

Eksplozija se dogodila u bivšem uporištu džihadista Islamske države, u pustinji provincije Raka na severu Sirije. Nakon poraza Islamske države u vojnim operacijama međunarodne antidžihadističke koalicije, mnogi džihadisti su se povukli u sirijsku pustinju, ostavljajući za sobom brojne mine koje i danas predstavljaju ozbiljnu pretnju za civile.

Posledice eksplozije

Ova tragična eksplozija je rezultirala gubitkom mnogih života, ali i sa povređenima među putnicima. Povrede su verovatno ozbiljne, a ceo događaj je ostavio dubok trag među lokalnim stanovništvom i širom sveta.

Tartufi u sirijskoj pustinji

Sirijska pustinja je poznata po tartufima, koji se navodno smatraju među najkvalitetnijim na svetu. Ova činjenica dodatno naglašava značaj ovog područja, ali istovremeno ukazuje na opasnosti sa kojima se suočavaju ljudi koji pokušavaju da iskoriste prirodne resurse u ovom regionu.

Ovaj tragični događaj još jednom naglašava potrebu za odgovarajućim merama kako bi se zaštitili civili od opasnih ostataka rata i omogućilo im bezbedno kretanje u ovom delu Sirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading