ISTA LOKACIJA, GODINE, NAČIN SMRTI, ALI I UBICA?! Dve žene ubijene ISTOG DANA, ali u razmaku od 157 godina: SABLASNA PRIČA!

Autor:

Svet

16.03.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najzlokobnijih sličnosti između ovih slučajeva su reči žrtava neposredno pre njihovih smrti.

ISTA LOKACIJA, GODINE, NAČIN SMRTI, ALI I UBICA?! Dve žene ubijene ISTOG DANA, ali u razmaku od 157 godina: SABLASNA PRIČA!

Foto: shutterstock

Erdington, malo mesto u Engleskoj, postalo je poznato po dva jeziva ubistva koja su se dogodila na isti dan u godini, sa gotovo identičnim okolnostima i osumnjičenim pod istim imenom - Tornton. Iako su se dogodila u razmaku od 157 godina, sličnosti između ovih slučajeva su zastrašujuće.

Prvo ubistvo: Barbara Forest

Barbara Forest, mlada medicinska sestra, pronađena je ubijena 27. maja 1974. godine u jarku na obodu Pajp Hejz parka. Ona je bila silovana i zadavljena, a glavni osumnjičeni bio je njen saradnik, Majkl Ijan Tornton. Međutim, uprkos sumnjama policije, Tornton je oslobođen optužbi zbog nedostatka fizičkih dokaza.

Drugo ubistvo: Meri Ešford

Gotovo identičan scenario dogodio se 157 godina ranije, kada je tela Meri Ešford pronađeno 28. maja 1817. godine na istom mestu. I ona je bila mlada žena, koja je takođe provela poslednju noć u provodu pre nego što je pronađena ubijena. Osumnjičeni za njeno ubistvo bio je Abraham Tornton, koji je takođe oslobođen optužbi, i to nakon što je zahtevao suđenje bitkom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Creep (@queencreep)

 


Paralele i sumnje

Jedna od najzlokobnijih sličnosti između ovih slučajeva su reči žrtava neposredno pre njihovih smrti. Meri Ešford je izjavila majci prijatelja da ima loša osećanja u vezi sa nedeljom koja dolazi, dok je Barbara Forest svojoj koleginici rekla da veruje kako će to biti njen nesrećan mesec. Obe izjave su se nažalost obistinile.

Obe ubice su ostale nerazjašnjene, a lokalno stanovništvo i danas traži odgovore na ove čudne paralele. Dok neki smatraju da su ove sličnosti puka slučajnost, drugi vide znakove nečeg zlokobnog.

Erdington i dalje pamti ova dva ubistva koja su ostala nerazjašnjena i nastavlja da se suočava sa sumnjivom sličnošću između ova dva jeziva slučaja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading