NEĆEMO DA RATUJEMO ZA UKRAJINCE! Francuzi ustali u Parizu protiv slanja svojih trupa, haos na ulicama! ZAPALJENA I ZASTAVA EU (VIDEO)

Autor:

Svet

03.03.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona da će u doglednoj budućnosti možda morati da šalju kopnene trupe u Ukrajinu izazvala je masovni revolt u zemlji

NEĆEMO DA RATUJEMO ZA UKRAJINCE! Francuzi ustali u Parizu protiv slanja svojih trupa, haos na ulicama! ZAPALJENA I ZASTAVA EU (VIDEO)

Foto: Credit: Daniel Dorko / AFP / Profimedia

Stanovnici Pariza organizovali su danas u centru grada veliki miting protiv slanja svojih trupa u Ukrajinu.

Demonstranti su tražili izlazak republike iz Evropske unije i prestanak članstva u NATO.

Za ovako snažnu, ne i neočekivanu reakciju naroda, jedini krivac je predsednik države Emanuel Makron koji je prošle nedelje poručio nešto što je šokiralo ne samo Francuze već i ostatak Evrope.

 

Makron je rekao da ne isključuje mogućnost slanja NATO trupa u Ukrajinu, što je momentalno izazvalo lavinu reakcija članica NATO i EU.

"Svaka reč koju kažem na ovu temu je odmerena, promišljena i izbalansirana", rekao je Makron novinarima na svečanom otvaranju Olimpijskog sela u Sen Deniju, prenosi Mond.

On je odbio da dalje komentariše "geopolitičku situaciju", napominjući da Olimpijsko selo nije mesto za to.

Makron je u ponedeljak posle međunarodnog sastanka o podršci Ukrajini u Parizu rekao da ne isključuje učešće evropskih trupa u ratu u Ukrajini u budućnosti, istovremeno ističući da zapadne zemlje trenutno nemaju konsenzus po ovom pitanju.

Mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu odbacile su mnoge članice NATO-a, uključujući SAD i Nemačku, a kritikovale su je i francuske opozicione partije.

Evropljani su veoma besni posle izjave Makrona, ali su ih njihovi predsednici i premijeri malo primirili izjavama da im ne pada na pamet da se solidarišu sa idejom predsednika Francuske.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading