DRAMA U VAZDUHU: NATO presreo dva RUSKA borbena aviona, a onda se dogodio najluđi momenat (VIDEO)

Autor:

Svet

01.03.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presretanje aviona na prostoru iznad Baltičkog mora postalo je gotovo pa redovno, naročito od 2022. godine

DRAMA U VAZDUHU: NATO presreo dva RUSKA borbena aviona, a onda se dogodio najluđi momenat (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Vazdušna komanda NATO snaga objavila je snimak koji prikazuje presretanje dva ruska borbena aviona iznad Baltičkog mora.

Kako je naglašeno u saopštenju, dva ruska borbena aviona Su-30-M leteli su iznad područja Baltičkog mora, ali su narušili prostor zemalja NATO saveza.

U vazduhu su ih presrela dva francuska aviona Mirage 2000-5 isprativši ih iz vazdušnih prostora Alijanse.

Osim toga, naglašeno je kako su avioni nakon toga imali i još jedan zadatak.

"Odmah nakon toga francuski borbeni avioni upućeni su na novu misiju gde su presreli ruski avion AN-72 u međunarodnom vazdušnom prostoru severno od Poljske", objašnjeno je.

Presretanje aviona na prostoru iznad Baltičkog mora postalo je gotovo pa redovno, naročito od 2022. godine i početka rata u Ukrajini koji je ujedno značio i zaoštravanje odnosa Rusije i Zapada, piše klix.ba.

Takođe, tenzije je dodatno podigla odluka Finske, a potom i Švedske da, usled straha za bezbednost, upute zahtev za članstvo u NATO-u.

Finska je 2023. godine postala članica NATO-a, a Švedska bi to trebala da postane do jula 2024. godine kada je zakazan veliki samit NATO-a u Vašingtonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading