"SNOSIĆETE ODGOVORNOST" Palestinski predsednik uputio očajnički apel Hamasu: Sprečite katastrofu

Autor:

Svet

14.02.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Abas je apelovao na Hamas da postigne sporazum kako bi se izbegao izraelski napad na Rafu.

"SNOSIĆETE ODGOVORNOST" Palestinski predsednik uputio očajnički apel Hamasu: Sprečite katastrofu

Foto: Profimedia

Mahmud Abas

Palestinski predsednik, Mahmud Abas, pozvao je danas pokret Hamas da što pre postigne sporazum o primirju i razmeni talaca, kako bi poštedeo Palestince još jedne katastrofe u Rafi.

On je za katastrofu upotrebio termin "nakba" koji se odnosi na etničko čišćenje Palestine 1948. godine kada je proglašena država Izrael i proterano najmanje 750.000 Palestinaca iz svojih domova.

Foto: Tanjug/AP

 

Abas je apelovao na Hamas da postigne sporazum kako bi se izbegao izraelski napad na Rafu koji bi doveo do više hiljada žrtava, novih patnji i raseljavanja palestinskog naroda, prenosi Al Džazira.

Svako ko ometa postizanje dogovora snosiće odgovornost, rekao je Abas dodajući da se ova situacija više ne može tolerisati.

- Želimo da zaštitimo naš narod od posledica ozbiljne katastrofe koja će ih zadesiti, tako da moramo da donosimo odluke u interesu naših građana i da ih zaštitimo, tako što ćemo zaustaviti agresiju - naveo je Abas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading