STRAVIČNI SNIMCI: Kuće milionske vrednosti vise nad ponorom na obali Pacifika u Kaliforniji! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.02.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luksuzne kuće na litici Pacifika u opasnosti od odrona

STRAVIČNI SNIMCI: Kuće milionske vrednosti vise nad ponorom na obali Pacifika u Kaliforniji! (VIDEO)

Foto: printskrin ABC7


Na obali Pacifika u Kaliforniji, kuće luksuznog naselja Dana Point suočavaju se sa ozbiljnom pretnjom od odrona. Prethodne godine, slična situacija zadesila je bogato naselje San Klemente, kada je nevreme izazvalo klizišta u toj oblasti. Ovoga puta, kuće sa predivnim pogledom na Pacifik, bukvalno vise nad ponorom, nakon što su obilne padavine proteklih dana izazvale klizišta u regionu. Snimci prikazuju zastrašujući prizor, dok se zemlja i blato obrušavaju niz liticu, ostavljajući kuće na samoj ivici.


Opasnost od klizišta i reakcija nadležnih

Nadležni organi su reagovali na ovu alarmantnu situaciju, ističući da uprkos jezivom prizoru, kuće nisu u opasnosti od trenutnog urušavanja niz liticu. Ipak, lokalni mediji prenose da postoji opasnost od klizišta za sve kuće u tom delu. Vlasnici kuća, čija se vrednost procenjuje na desetine miliona dolara, iznose svoje mišljenje o situaciji. Jedan od vlasnika ističe da je njegova kuća sigurna i da nije označena kao u "crvenoj kategoriji" opasnosti.

Ekstremna vrednost nekretnina ugrožena od klizišta

Vrednost kuća u ovom ekskluzivnom naselju iznosi neverovatnih 15,9; 14,1 i 12,9 miliona dolara, čineći ih jednim od najskupljih nekretnina na obali Pacifika. Ova situacija baca svetlo na rizike povezane sa luksuznim nekretninama izgrađenim na nestabilnim terenima, istovremeno naglašavajući izazove sa kojima se suočavaju vlasnici ovakvih domova.

Kao novinar, pratite sve najnovije informacije o ovoj situaciji i budite spremni da izveštavate o bilo kakvim promenama ili akcijama koje preduzimaju nadležni organi i vlasnici kuća. Ova priča o klizištima na litici Pacifika u Kaliforniji nudi zanimljiv uvid u rizike vezane za građenje luksuznih nekretnina na nestabilnim terenima, kao i kompleksnu dinamiku između privatnih vlasnika, javnih organa i prirodnih sila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading