''AKO UKRAJINA NE PRISTANE NA TO, NESTAĆE KAO DRŽAVA'': Orban ZAGRMEO, zbog ove izjave sve tutnji!

Autor:

Svet

11.02.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban ističe da bi ova uloga bila najbolja perspektiva za Ukrajinu, pružajući joj određeni stepen zaštite i stabilnosti.

''AKO UKRAJINA NE PRISTANE NA TO, NESTAĆE KAO DRŽAVA'': Orban ZAGRMEO, zbog ove izjave sve tutnji!

Foto: Credit: Fabrice Chassery / KCS Presse / Profimedia

Premijer Mađarske, Viktor Orban, izneo je svoje mišljenje o ulozi Ukrajine kao tampon zone između Rusije i Zapada, prenosi list ''Die Presse''.

U razgovoru s bivšim austrijskim kancelarom Volfgangom Šiselom, Orban je istakao da bi za Ukrajinu najbolja perspektiva bila upravo ta uloga.

On je naglasio da bi, u suprotnom, postojanje Ukrajine kao države moglo biti ugroženo.

Orbanov stav o budućnosti Ukrajine

Premijer Orban je izrazio svoje mišljenje da bi Ukrajina trebalo da postane tampon zona između Rusije i Zapada. Ovaj predlog, koji je izneo tokom razgovora sa bivšim austrijskim kancelarom, izazvao je pažnju javnosti. Orban ističe da bi ova uloga bila najbolja perspektiva za Ukrajinu, pružajući joj određeni stepen zaštite i stabilnosti, prenosi Sputnjik.

Premijer Mađarske takođe izražava zabrinutost za budućnost Ukrajine ukoliko se ne prihvati ova varijanta. Njegova izjava da bi Ukrajina mogla nestati kao država ukoliko ne pristane na ulogu tampon zone između Rusije i Zapada, jasno ukazuje na ozbiljnost situacije prema Orbanovom viđenju.

Prethodne Orbanove izjave o situaciji u Ukrajini

Ovo nije prvi put da je premijer Orban izneo svoje mišljenje o situaciji u Ukrajini. On je ranije istakao da vreme ide u korist Rusije u aktuelnom sukobu, naglašavajući da se raspored snaga neće promeniti u korist Kijeva.


Orbanove izjave su izazvale različite reakcije i postale predmet pažnje kako domaće, tako i međunarodne javnosti. Njegova zabrinutost i predlozi u vezi sa budućnošću Ukrajine nagoveštavaju kompleksnost i ozbiljnost situacije na globalnom nivou.

(Die Presse/Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading