TEPIH PROJEKTILA PREKRIO NEBO NAD SIRIJOM I IRAKOM! Oglasila se Amerika nakon napada, OVO je bila meta!

Autor:

Svet

03.02.2024

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki zvaničnici su naveli da su pogođena četiri objekta u Siriji i tri u Iraku, pri čemu su bezbednosni zvaničnici prijavili štetu u gradu Al-Kaim.

TEPIH PROJEKTILA PREKRIO NEBO NAD SIRIJOM I IRAKOM! Oglasila se Amerika nakon napada, OVO je bila meta!

Foto: Credit: Delil SOULEIMAN / AFP / Profimedia

Američka vojska je saopštila da je izvela vazdušne napade u Iraku i Siriji, pogodivši više od 85 ciljeva. U napadima su korišćeni brojni avioni, uključujući i bombardere dugog dometa koji su doleteli iz Sjedinjenih Država.

Snage američke Centralne komande (CENTCOM) su izvele vazdušne napade protiv Kuds snaga korpusa Iranske revolucionarne garde i savezničkih milicija, prenosi CNN.

Više od 125 preciznih projektila korišćeno u napadima

U saopštenju CENTCOM-a se navodi da je korišćeno više od 125 preciznih projektila, te da su na meti bili komandni i obaveštajni centri, skladišta za rakete, projektili i bespilotne letelice, logistika i objekti u lancu snabdevanja municijom "milicijskih grupa i njihovih sponzora iz Iranske revolucionarne garde koji su omogućili napade na američke i koalicione snage", prenosi CNN.

Pogođeni objekti u Siriji i Iraku

Američki zvaničnici su naveli da su pogođena četiri objekta u Siriji i tri u Iraku, pri čemu su bezbednosni zvaničnici prijavili štetu u gradu Al-Kaim. Lokacije su navodno pripadale raznim milicijama koje podržava Iran, a koje SAD okrivljuju za napad na svoju bazu u Jordanu, prenosi Tanjug.

Osveta Amerike za napad dronom

Prošle nedelje, dronom je izvršen napad na američku bazu u Jordanu, pri čemu su ubijena tri pripadnika američke vojske. SAD tvrde da je Iran odgovoran za finansiranje i naoružavanje militanata, dok Teheran negira umešanost.


Ukupno gledano, američka vojska je izvršila vazdušne napade u Iraku i Siriji, pogodivši više od 85 ciljeva i korišćeno je preko 125 preciznih projektila. Ovi napadi su deo odmazde za napade na američke snage, a situacija i odnosi između SAD i Irana ostaju napeti.

(CNN, Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading