IZRAEL I LIBAN ULAZE U TOTALNI RAT! Građani Bejruta posle napada raketama u suzama, Hezbolah najavljuje KRVAVU OSVETU

Autor:

Svet

03.01.2024

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ulicama vlada opšta panika i beznađe jer su Libanci svesni da će njihova zemlja teško ostati bez odgovora Izraelu, a to samo može da znači totalni rat sa Izraelom

IZRAEL I LIBAN ULAZE U TOTALNI RAT! Građani Bejruta posle napada raketama u suzama, Hezbolah najavljuje KRVAVU OSVETU

Foto: Printscreen/https://twitter.com/manniefabian

Građani Libana gori početak godine nisu mogli da dobiju od raketa kojima su ih gađali Izraelci.

I to u srce ponosa ove zemlje, glavnog grada Bejruta. Iako je izgledalo da će samo jug Libana biti u ratu Izraela sa Hamasom na udaru iz komšiluka, narod Bejruta proveo je jučerašnji dan u suzama.

Na ulicama vlada opšta panika i beznađe jer su Libanci svesni da će njihova zemlja teško ostati bez odgovora Izraelu, a to samo može da znači totalni rat sa Izraelom.

Izrael je u Bejrutu gađao i pogodio jednog od vođa Hamasa Saleha al-Arurija i njegova vojska naglasila je da raketiranje nije bilo namenjeno narodu Libana već isključivo Hamasu.

Međutim Ismail Hanije, jedan od glavnih ljudi u Hamasu koji odavno ne živi u Palestini rekao je da Hamas neće odustati od rata.

"Pokret čije su vođe i osnivači pali kao mučenici za dostojanstvo našeg naroda i naše nacije nikada neće biti poraženi", rekao je Hanije.

Osim Hamasa reagovao je i Hezbolah koji deluje s juga Libana poručivši kako će odgovoriti na izraelski napad.

"Potvrđujemo da ovaj zločin nikada neće proći bez odgovora i kazne. Izraelski napad je ozbiljan napad na Liban, njegov narod, sigurnost i suverenitet", poručili su.

Nekoliko sati nakon napada oglasili su se i predstavnici izraelske vojske te su saopštili kako je Izrael spreman na sve scenarije.

"Mi smo u visokom stanju spremnosti i pripravnosti za svaki scenario. Najvažnije je reći da ostajemo fokusirani na borbu protiv Hamasa", zaključio je portparol izraelske vojske Danijel Hagari.

Izrael će u narednim danima, kako je i ranije objavljeno, povući određeni broj vojnika sa područja Gaze.

Iako je najavljeno kako bi ovakav potez mogao značiti smanjenje intenziteta rata, mnogi ističu kako postoji šansa da Izrael otvori i drugi front na severu zemlje i da uđe u jači sukob sa pripadnicima Hezbolaha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading