PALESTINCI DOSKOČILI IZRAELU: Nabavili KARTICE koje im život znače, na ovo neprijatelj NEĆE IMATI ODGOVOR

Autor:

Svet

17.12.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Egipatska aktivistkinja pokrenula je kampanju koju je preuzela cela Palestina

PALESTINCI DOSKOČILI IZRAELU: Nabavili KARTICE koje im život znače, na ovo neprijatelj NEĆE IMATI ODGOVOR

Foto: youtube.com/the telegraph

Palestinci u Pojasu Gaze koriste elektronske SIM kartice kako bi nadomestili prekid komunikacije, zahavljujući kampanji na plaformi Iks, pod nazivom #ConnectingGaza, koju je pokrenula egipatska aktivistkinja Mirni El Helbavi, piše Gardijan.

Do danas, El Helbavi i njena grupa od 11 zaposlenih, Konekting Humaniti sa sedištem u Kairu, tvrde da su povezali više od 50.000 Palestinaca putem doniranih eSIM kartica.

El Helbavi je putem tvitova zamolila svoje pratioce da kupe eSIM-ove preko telefonskih provajdera u svojoj zemlji, i da joj potom pošalju QR kod.

Nakon toga, El Helbavi bi ih aktivirala i dalje slala stanovnicima u Gazi, a kada se jedan Palestinac poveže, on dalje širi vezu.

Ideja je potekla od jednog od El Helbavijevih pratilaca koji je na platformi društvenih medija Iks prvi predložio ideju korišćenja eSIM-a za povezivanje Palestinaca jednih sa drugima i sa spoljnim svetom.

E-SIM predstavlja softversku verziju umetljivog čipa koji se koristi za povezivanje telefona sa mobilnim mrežama i internetom.

U normalnim uslovima, eSIM-ovi traju između pet i 90 dana, ali je njihov životni vek znatno kraći u Gazi.

Veliki broj Palestinaca odsečen je od spoljnog sveta, pa čak i od drugih unutar Pojasa Gaze, pošto je komunikaciona infrastruktura u Gazi uništena u sukobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading