NEMOJTE DANAS IZDATI EVROPU, NEMOJTE DA PUTIN NE SKIDA OSMEH S LICA: Zelenski nervozno iščekuje zeleno svetlo ili rampu od EU!

Autor:

Svet

14.12.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je rekao da je danas poseban dan koji će ostati zabeležen u evropskoj istoriji bilo po dobrom ili lošem

NEMOJTE DANAS IZDATI EVROPU, NEMOJTE DA PUTIN NE SKIDA OSMEH S LICA: Zelenski nervozno iščekuje zeleno svetlo ili rampu od EU!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina danas sa velikom zebnjom iščekuje kraj Samita Evropske unije u Briselu.

Na dnevnom redu pod tačkom 1 nalazi se zemlja koju on predvodi i koja će danas dobiti odgovor otvara li se poglavlje proširenja EU ili će premijer Mađarske Viktor Orban blokirati Ukrajinu na duže.

- Tražim danas od vas jednu stvar - nemojte izdati narod i njihovu veru u Evropu - poručio je Zelenski čelnicima EU obraćajući im se videovezom.

Čelnici država članica EU-a okupili su se na dvodnevnom samitu na kojem su glavne teme proširenje i revizija sedmogodišnjeg proračuna. I jedna i druga tema direktno se tiču Ukrajine.

Kijev očekuje zeleno svetlo za početak pristupnih pregovora i dogovor o proračunu u kojem je predviđen paket za Ukrajinu od 50 milijardi evra.

Mađarski premijer Viktor Orban se protivi otvaranju pregovora, dok oko proračuna nije toliko izričit.

- Danas je dan kada ćemo imati odlučnost ili u Briselu ili u Moskvi. Ljudi u Evropi neće razumeti ako Putinov zadovoljan osmeh postane nagrada za samit u Briselu - rekao je Zelenskij.

Rekao je da je danas poseban dan koji će ostati zabeležen u evropskoj istoriji bilo po dobrom ili lošem.

Naglasio je da predsednik Rusije ove godine nije ostvario nikakav dobitak, ni na bojnom polju u Ukrajini niti u nastojanjima da podeli i oslabi Evropljane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading