POTRESNO! SLIKE I SNIMCI IZ ŠKOLE U BRJANSKU: Tinejdžerska svađa se pretvorila u TRAGEDIJU, Alina (14) krenula u osvetu naoružana očevom lovačkom puškom i nožem (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

07.12.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnom incidentu koji se dogodio danas u ruskom gradu Brjansku, učenica osmog razreda otvorila je vatru na svoje školske drugove u školi. Prema izveštajima ruskih medija, dve osobe su izgubile život, dok je još petoro povređeno tokom pucnjave. Učenica za koju se navodi da se zove Alina je potom izvršila samoubistvo.

POTRESNO! SLIKE I SNIMCI IZ ŠKOLE U BRJANSKU: Tinejdžerska svađa se pretvorila u TRAGEDIJU, Alina (14) krenula u osvetu naoružana očevom lovačkom puškom i nožem (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen/https://t.me/breakingmash

Prema pisanju ruskih medija, Alina je u školu unela vatreno oružje iz kog je nekoliko puta pucala. Incident se odigrao u fiskulturnoj sali, a snage bezbednosti su brzo reagovale, opkolile zgradu i evakuisale sve učenike.

 

Na društvenim mrežama već su se pojavili snimci pucnjave u brjanskoj gimnaziji, gde se čuju pucnji dok deca pokušavaju panično da se sklone u učionice.

 

 

Učenici su izjavili da je devojčica bila "veoma čudna, da nij bila aktivna na društvenim mrežama i da je jedva komunicirala sa drugovima iz razreda."

 

 

Petoro dece je povređeno, dvoje sa lakšim, troje sa umerenim povredama, svi su smešteni u dečju regionalnu bolnicu gde im je pružena neophodna medicinska pomoć. Sve hitne službe su na licu mesta, a okolnosti ovog nesrećnog događaja se istražuju.

 

 

Lovačko oružje iz kojeg je izvršena pucnjava registrovano je na oca devojčice, rekao je poslanik Državne dume Aleksandar Hištajn.

 

Na fotografijama objavljenim na ruskim Telegram kanalima vidi se da je Alina uz pušku ponela i lovački nož.

 

 

Jedan od nastradalih ima rane u ramenu i kolenu, nalazi se na intenzivnoj nezi, životno je ugrožen, drugi ima ranu u ramenu, srednje je teškog stanja. Treća povrteđena je devojčica sa ranom na leđima, takođe je umereno teškog stanja.

 

 

Smatra se da je uzrok ove tragedije sukob Aline sa školskim drugovima.  Otac i majka 14-godišnje Aline privedeni su na saslušanje. Poznato je da je otac 53-godišnji Dmitrij. Vlasnik iste puške iz koje je danas pucala njegova ćerka u gimnaziji. U porodici je bilo i drugo dete - 14-godišnja Daša. Ona je Alinina sestra bliznakinja i takođe je bila u učionici biologije u vreme incidenta. Na sreću, spasena je.

Sada je glavno pitanje za istražitelje kako je devojčica uspela da tiho iznese oružje iz kuće i otvori vatru na svoje drugove iz razreda.

 

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško preuzeo je kontrolu nad pružanjem medicinske pomoći žrtvama. Za njih će posebno biti organizovane telemedicinske konsultacije sa specijalistima sa saveznih klinika. Vlasti Brjanske oblasti pružiće pomoć porodicama poginulih i ranjenih u pucnjavi, rekao je guverner Aleksandar Bogomaz.

 

Biće zakazana inspekcija rada privatne bezbednosne kompanije koja čuva fiskulturnu salu. Ministarstvo prosvete Ruske Federacije poslalo je operativnu grupu u Brjansk, nastavnicima i roditeljima se pruža psihološka pomoć.

Ovo nije prvi incident ovakve vrste u ruskim školama. Podsećamo da je u maju 2021. u Kazanju, Rusija, naoružana grupa učenika upala u školu i otvorila vatru, što je rezultiralo najmanje devetoricom mrtvih. U septembru 2022., bivši diplomac Artem Kazancev izvršio je pucnjavu u jednoj od škola u ruskom gradu Iževsku, uzrokujući smrt 15 osoba, među kojima su bila 11 dece, dok je 24 osobe povređeno.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading