PREKRŠENO PRIMIRJE?! Iznad Gaze kulja crni dim - nisu znali da je obustava vatre produžena?

Autor:

Svet

28.11.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznad Gaze je primećen dim i sumnja se da je prekršen sporazum o privremenom primirju između Izraela i Hamasa.

PREKRŠENO PRIMIRJE?! Iznad Gaze kulja crni dim - nisu znali da je obustava vatre produžena?

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U ponedeljak je Katar saopštio da su Izrael i Hamas produžili postignuti sporazum o privremenom primirju. Prema izveštaju "BBC-a", primećen je dim iznad Pojasa Gaze.

Nezvanično se saznaje da su određene palestinske militantne grupe otvorile vatru na izraelske trupe jer nisu bile obaveštene da je primirje produženo do srede.

 

 

Primirje je postignuto u ponedeljak. Za svakog izraelskog zarobljenika u Gazi se oslobode tri Palestinca. Katar, koji je posrednik u pregovorima, saopštio je juče da će primirje biti produženo za još dva dana.

Da podsetimo, privremeni preki vatre je počeo u petak 24. novembra u 7 časova po lokalnom vremenu. Sukob Izraela i Hamasa je počeo u subotu 7. oktobra u ranim jutarnjim časovima kada je ispaljeno iz Pojasa Gaze 5.000 raketa.

Nakon toga je izvršen nasilni upad na jug Izraela na muzički festival “Supernova” kada je ubijeno najmanje 250 ljudi. Veliki broj ljudi je tada kidnapovan i stradalo je više hiljada osoba na obe strane od početka sukoba do danas.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading