Šef CIA: Sastanak Tramp-Kim nije predstava

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.03.2018

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predstojeći sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una nije samo radi predstave", izjavio je danas direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da je predstava bio bi to dramatičan komad

- Predsednik Tramp ne radi ovo samo radi predstave. On će rešiti problem", rekao je Pompeo za "Foks njuz sandej - prenosi Rojters.

Kako je prethodno izvestio "En-Bi-Si", ministar finansija SAD Stiv Mnučin izjavio je danas da je uslov koji je američki predsednik Donald Tramp postavio za sastanak sa severnokorejskim vođom Kim Džong-unom u tome da ne sme da bude nuklearnim niti raketnih proba Pjongjanga.

- Oko toga ne treba da bude zabune - rekao je Mnučin u programu televizije "En-Bi-Si".

On je tako odgovorio na pitanje vezano za izjavu sekretarke za štampu Bele Kuće Sare Sanders koja je u petak kazala da sastanka neće biti ukoliko Severna Koreja ne bude pokazala konkretne i proverive akcije.

RepublikaFoto: youtube.com/American Enterprise Institute
Majk Pompeo zna da dva lidera nisu šaljivdžije

- Predsednik je jasno stavio do znanja da su uslovi to da ne bude nikakvih nuklearnih proba niti bilo kakvih raketa i to će biti uslovi do sastanka - kazao je Mnučin.


Kim je protekle nedelje pozvao Trampa na sastanak, a šef Bele kuće je na Tviteru objavio da je poziv "rado" prihvatio, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje.

Portparolka Sara Sanders rekla je da će mesto i vreme sastanka dvojice lidera biti naknadno utvrđeni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading