DEVETOGODIŠNJA EMILI OTETA JE PRE GODINU DANA, JOŠ UVEK JE U ZATOČENIŠTVU HAMASA: Danas joj je rođendan, otac veruje da će se jednog dana vratiti kući

Autor:

Svet

17.11.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emili, osmogodišnja devojčica, oteta je pre godinu dana i od tada joj se gubi svaki trag.

DEVETOGODIŠNJA EMILI OTETA JE PRE GODINU DANA, JOŠ UVEK JE U ZATOČENIŠTVU HAMASA:  Danas joj je rođendan, otac veruje da će se jednog dana vratiti kući

Foto: twitter.com/drustvene mreze

 Ona je bila u kibucu Be'eri, nedaleko od Pojasa Gaze, gde je proslavila svoj osmi rođendan sa prijateljima i porodicom. Međutim, danas, na njen deveti rođendan, Emili je bez svojih najbližih, u zatočeništvu Hamasa.

Njen otac, 63-godišnji Tomas Hand, smatra da je njegova ćerka negde u Gazi, zajedno sa drugim taocima koje su uzeli Hamasovi militanti prilikom upada u Izrael.


Prema rečima njenog oca, Emili je majku izgubila kada je imala samo dve i po godine, a roditelji se nikada nisu venčali, živeći odvojeno. Kako bi joj olakšao tranziciju, Tomas se sa svojom ćerkom preselio u Be'eri, gde se kasnije oženio drugom ženom. Emili se brzo privikla na novi život u kibucu, stekla prijatelje i krenula u školu. Ove godine je čak želela da nauči da svira gitaru.

Njen otac je otkrio da je Emili bila vođa među svojim prijateljima, iako nije zahtevala da bude. Ljudi su je jednostavno pratili. 


Prema rečima njenog oca, on je prvobitno bio obavešten da je Emili ubijena, što mu je tada bilo lakše nego da je uzeta kao taoca. Međutim, kasnije mu je izraelska vojska saopštila da nije pronađeno njeno telo. Ova nova informacija ga je šokirala, ali on i dalje veruje da će se njegova ćerka vratiti kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading