ON JE UBIO POMOĆNIKA ZALUŽNOG? Otkriveni novi detalji stravičnog ubistva, dete se igralo sa poklon-bombom!

Autor:

Svet

06.11.2023

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijen major Genadij Čestjakov.

ON JE UBIO POMOĆNIKA ZALUŽNOG? Otkriveni novi detalji stravičnog ubistva, dete se igralo sa poklon-bombom!

Foto: shutterstock

Tragična smrt pomoćnika glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog šokirala je javnost. Major Genadij Čestjakov poginuo je u svom domu nakon što je eksplodirala bomba koju je dobio kao rođendanski poklon. Ova nesrećna vest potresla je ne samo porodicu i prijatelje preminulog majora, već i celu zemlju.

Detalji o ovom tragičnom događaju polako su počeli da izlaze u javnost. Naime, supruga nastradalog majora izjavila je da je bomba detonirala kada je njen suprug otvorio poklon kutiju u kojoj su se nalazili alkohol i čaše u obliku granata. Prema saznanjima portala Klimenko, poklon je mogao da bude od kolege koji je pomoćnik zamenika Valerija Zalužnog.

Ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko dao je zvaničnu verziju ove tragedije. Prema njegovim rečima, major Čestjakov je sa posla doneo poklone od svojih kolega i počeo da ih pokazuje svojoj porodici. U jednom trenutku, izvadio je kutiju sa granatama i počeo da pokazuje jednu od njih svom trinaestogodišnjem sinu. Nažalost, sin je uzeo bombu u ruke i počeo da uvija prsten, izazivajući eksploziju koja je odnela život njegovog oca.

U stanu porodice Čestjakov, policija je pronašla još pet neeksplodiranih granata koje će biti poslate na ispitivanje. Takođe, pronađen je i saborac koji je dao kobni poklon. Ministar Klimenko izjavio je da je saborčeva kancelarija već pretresena i da su pronađene još dve granate.

Vest o smrti pomoćnika potvrdio je i Valerij Zalužni na svom Telegram kanalu. On je izrazio najdublje saučešće porodici preminulog majora i dodao da će se razlozi i okolnosti ove tragedije utvrditi tokom sudske istrage.

Pored toga, u javnosti su se pojavile i informacije o sukobu između Zalužnog i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. Naime, Zalužni je prošle nedelje u članku za Ekonomist kritikovao Zelenskog i izjavio da su oružane snage zemlje u ćorsokaku. Predsednik Zelenski je odbacio ove tvrdnje tokom konferencije za novinare sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i izrazio neslaganje sa stavom glavnokomandujućeg.

Ova tragična smrt još jednom je pokazala opasnosti koje proističu iz vojnih aktivnosti i neopreznog rukovanja oružjem. Porodica i prijatelji preminulog majora Čestjakova ostali su u neverici i tuzi zbog ovog nemilog događaja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading