SVET OKREĆE LEĐA IZRAELU? Ova rečenica iz Ujedinjenih nacija dokaz je da se preko noći SVE PROMENILO!

Autor:

Svet

14.10.2023

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji napadi na civile u Gazi promenili su mišljenje mnogih zvaničnika u svetu kada je reč o osveti Izraelaca prema Hamasu

SVET OKREĆE LEĐA IZRAELU? Ova rečenica iz Ujedinjenih nacija dokaz je da se preko noći SVE PROMENILO!

Foto: Tanjug/AP

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija saopštio je da je u poslednja 72 sata uništeno više od 1.300 stambenih zgrada u Pojasu Gaze.

Surova osveta Izraelaca Hamasovcima doprinela je tome da je 3.750 domova trajno uništeno, te da više od 100.000 građana Gaze nema gde da živi.

Bivši norveški diplomata Jan Egeland koji je svojevremeno omogućio značajne pregovore Izraela i Palestine rekao je za BBC Radio 4 Program da je izraelska naredba o evakuaciji severne Gaze klasičan ratni zločin.

Egeland je dodao da nema praktičnog načina da se pristupi humanitarnoj katastrofi u Gazi.

“Mnogo je dece koja su ostala pod ruševinama. Ne može se doći do njih. Mnogo, mnogo ljudi po ceo dan trči, beži spasavajući život. Zapad još nije shvatio razmere krize u Gazi. Velika Britanija, SAD i Evropska unija s pravom je uz Izrael kada se bori protiv terorizma, ali se nadam da nisu dali zeleno svetlo da se pobije milion dece”, rekao je pomalo ironično Egeland.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading