IRANCI GODINU DANA PRIPREMALI HAMAS ZA NAPAD? Amerikanci tvrde da je OVAJ PODATAK glavni dokaz za buduće krvoproliće

Autor:

Svet

14.10.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taktike za napad u Izraelu navodno su se odigravale usred Bejruta, glavnog grada Libana

IRANCI GODINU DANA PRIPREMALI HAMAS ZA NAPAD? Amerikanci tvrde da je OVAJ PODATAK glavni dokaz za buduće krvoproliće

Foto: Tanjug/AP

Grupa “odabranih moćnika” iz Irana navodno je poslednjih godinu dana na raznorazne načine pomagala palestinskoj organizaciji Hamas da ovog oktobra napadnu Izrael.

Tako bar tvrde novinari Njujork Tajmsa, dobro opućeni u dešavanja na Bliskom Istoku.

- Iranci su poslali u Liban i Palestinu svoje ljude koji su poslednjih godinu dana obučavali ne samo teroriste Hamasa već i Hezbolaha. Znali su šta će da se desi - tvrdi u Njujork tajmsu.

Njihove reči potvrđene su u sektoru bezbednosti Izraela.

- Kod nekih terorista koji su uhvaćeni pronađeni su planovi napada koji datiraju od pre. I oni sami priznali su nam da su trenirani više od godinu dana - otkrivaju Izraelci, prenosi Njujork tajms.

Predstavnici Irana, Hezbolaha i Hamasa navodno su se tokom poslednjih godinu dana nalazili u Bejrutu, glavnom gradu Libana gde su razrađivali taktike za budući napad.

- Džihadisti su dobili instrukcije kako se koriste paraglajderi i kako da se kidnapuju budući taoci. Po tome se moglo videti šta se sprema Izraelcima. Izrael je bio svestan da Hamas koristi Hezbolahove baze u Siriji i Libanu kao mesto za trening. Znali su da se Hamasovci obučavaju, ali nisu reagovali jer su mislili da će uvek imati sve potrebne informacije unapred ako do eventualnog napada dođe - piše Njujork tajms.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading