UZNEMIRUJUĆI SNIMAK BEZUMNOG NAPADA NA IZRAELSKOG DIPLOMATU: Očajnički se branio dok ga je zločinac BESOMUČNO ubadao nožem! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.10.2023

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u ambasadi Izraela u Pekingu napadnut je u petak, a pozadina napada za sada nije jasna, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK BEZUMNOG NAPADA NA IZRAELSKOG DIPLOMATU: Očajnički se branio dok ga je zločinac BESOMUČNO ubadao nožem! (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter

Zaposleni je prebačen u bolnicu u stabilnom stanju. Napad se nije dogodio u zoni u blizini ambasade.

Izraelski Savet za nacionalnu bezbednost i Ministarstvo spoljnih poslova Izraela pozvali su svoje građane, uključujući one koji se trenutno nalaze u inostranstvu, da budu u pripravnosti i izbegavaju proteste i demonstracije zbog najave "Dana besa" koju je uputila palestinska militantna grupa Hamas. Poziv Hamas-a za globalne demonstracije izazvao je zabrinutost i reakcije širom sveta.

U Amsterdamu, tri jevrejske škole su odlučile da zatvore svoja vrata zbog najavljenih protesta podrške Palestincima. Ova odluka je doneta nakon što je Hamas pozvao muslimane na demonstracije u znak podrške Palestincima. Gradonačelnica Amsterdama, Femke Halsema, izrazila je podršku jevrejskoj zajednici i najavila dodatne mere bezbednosti kako bi se zaštitila deca i zaposleni u jevrejskim institucijama.

Slične mere predostrožnosti preduzete su i u Londonu, gde su tri jevrejske škole takođe zatvorene zbog najavljenih skupova podrške Palestincima. Roditeljima je rečeno da zadrže decu unutra zbog rizika od nasilja na ulici.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading