ANĐEO KOVRDŽAVE KOSE: Ovako će Izraelci pamtiti 22-godišnjeg Orija, nije želeo da pobegne sa žurke smrti, pre nego što je varvarski ubijen SPASAO DVA ŽIVOTA

Autor:

Svet

13.10.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđeo kovrdžave kose. Tako će izraelski narod pamtiti Orija, 22-godišnjeg dečaka koji je bio barmen na muzičkom festivalu na granici sa Gazom i koji je jedan od 260 tamo ubijenih.

ANĐEO KOVRDŽAVE KOSE: Ovako će Izraelci pamtiti 22-godišnjeg Orija, nije želeo da pobegne sa žurke smrti, pre nego što je varvarski ubijen SPASAO DVA ŽIVOTA

Foto: Printscreen Digi 24.ro

Kada su teroristi Hamasa započeli napad, Ori je pozvao svog oca. Rekao joj je da ne želi da beži ili da se krije, da želi da se suoči sa njima. To je bio poslednji put da je porodica razgovarala sa njim. Nekoliko dana kasnije saznali su šta se Oriju dogodilo na TV-u kada su dve mlade žene ispričale da ih je spasio anđeo sa kovrdžavom kosom koga su teroristi Hamasa varvarski ubili.

Orijev brat priča šta se dešavalo: 

"Pozvao je našeg oca oko 7 sati i mirno rekao: „Okruženi smo teroristima. Desetine terorista su na putu, blokirali su sve puteve. Pucaju nas iz mitraljeza, sa kalašnjikovima, bacam granate i moram nešto da uradim.Nemam izbora. Moram da se suočim sa njima.Ne želim da budem sigurna meta, da bežim u autu, da se sakrijem u žbunje, ili da se sakrijem u drveću Uradiću upravo suprotno, moram da se suočim sa njima“.

Ovo je odluka koju je doneo moj brat. a tata mu je rekao:

"Radi šta moraš. Mislim da ćeš uraditi ono što misliš da je najbolje u ovom trenutku." To je bilo poslednje što smo čuli od mog brata. Tada sam video dve devojke koje su dale intervju medijima u Izraelu. Jedan od njih je rekao da im je živote spasio anđeo sa kovrdžavom kosom koji vozi sivi džip. Rekla nam je da su ona i njena drugarica zaglavljene na putu bez automobila. Bili su prestravljeni i automobili su ih bez zaustavljanja prolazili. To je sve dok moj brat nije došao.

Zaustavio je auto i uz veliku samokontrolu rekao:

"Devojke, ulazite. Vodim vas kući."

Krenuli su, ali ih je nakon samo nekoliko minuta na desetine teoretičara blokiralo i počelo da puca u njih. Rekla nam je da su pucali na mog brata koji je izgubio kontrolu i auto se dva puta prevrnuo. Moj brat je izgubio svest, a devojke koje su imale lakše povrede su se pretvarale da su mrtve. Posle otprilike pola sata moj brat se oporavio i sve što mogu da kažem je da su došla čudovišta da završe posao. Čudovište je ispalilo pun šaržer u mog brata. Čak mu je i pucao u lice da bi bio siguran da neće preživeti. Tako je moj brat umro. Dve devojke su se krile ispod njegovog tela oko 3 sata dok neko nije došao i izvukao ih.

Juče sam sahranio Orija. Do srede nismo imali zvanične informacije o njemu. Nisam znao da li je mrtav, da li je kidnapovan u Gazi, da li je povređen u bolnici, bio sam potpuno u mraku. Juče oko 10 časova dobio sam potvrdu da je mrtav. .

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ingerul-cu-parul-cret-care-a-infruntat-hamas-ori-a-fost-ucis-de-teroristi-in-mod-barbar-dar-a-reusit-sa-salveze-doua-tinere-2540265#:~:text=%3Ciframe%20src%3D%22https,height%3D%22320%22%20%3E%3C/iframe%3E

Ori je uvek mislio na svoju porodicu, svoje prijatelje, želeo je da se pobrine da svi oko njega budu srećni. Bio je pametan, zgodan, harizmatičan. Potpuno smo uništeni. Na kraju je završio kao barmen na proslavi života. Ovaj festival je bio o životu, prirodi a apsolutno zlo je došlo i oduzelo mu život bez razloga. Nemam reči da opišem kako se osećam...Užasno je. Verujem da sve liberalne zemlje koje žele da žive u miru i poštuju život, ljubav i prijateljstvo moraju da se ujedine i eliminišu ovo apsolutno zlo. Jer danas je to Izrael, a sutra će to biti druga zemlja. Stići će svuda. Hamas je ISIS".

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading