DANI UŽASA I TERORA: Hamasovci iz kuća izvlačili i odvodili cele porodice, uplakanu decu i bespomoćne majke, njihovi najmiliji IZBEZUMLJENI OD OČAJA

Autor:

Svet

09.10.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala deca (čak i od nekoliko meseci), cele porodice , bake i deke su među više od 100 talaca koje Hamas drži više od dva 24 sata.

DANI UŽASA I TERORA: Hamasovci  iz kuća izvlačili i odvodili cele porodice, uplakanu decu i bespomoćne majke, njihovi najmiliji IZBEZUMLJENI OD OČAJA

Foto: Protothema.gr

Rođaci su opisali užas i teror sa kojim su živeli otkako su otkrili da su njihovi najmiliji oteti. Kroz zastrašujuće video snimke koje su sami otmičari postavili na društvene mreže, rođaci su videli kako teroristi Hamasa hvataju ljude.

 

Na snimku se vidi kako uplakana deca i njihove bespomoćne majke izvlače iz svojih domova i utovaruju ih u vozila od strane teško naoružanih muškaraca pre nego što su odvedeni u Gazu .

 

Američki državni sekretar Entoni Blinken  nagovestio je da bi među otetim mogao biti i starija osoba koja je preživela holokaust. 

 

Naoružani napadači su, kako se izveštava, išli od vrata do vrata kako bi uhvatili čitave porodice koje su pokušavale da pobegnu od salve raketa ispaljenih na naselja iz Pojasa Gaze.

 

Hamas tvrdi da je ispalio 5.000 raketa na Izrael iz okupiranog Pojasa Gaze, aktivirajući sirene za vazdušni napad u Tel Avivu i Jerusalimu

Na slici iznad je porodica koja odlazi nakon Hamasovog raketnog napada na jug Izraela u subotu.

 

Jezivi video snimci prikazuju ranjene izraelske vojnike, nesposobne da reaguju na iznenadni napad, kako ih zlostavljaju i tuku dok su ih otmičari predstavljali kao...trofeje.

 

Desetogodišnjak kidnapovan iz svoje kuće

Šokantni snimak prikazuje desetogodišnjeg dečaka koga vuku teroristi. Ovo je Erez Kalderon, koga je Hamas oteo iz njegove kuće u Nir Ozu na jugu Izraela. Offerov otac i sestra Sahar, 16, takođe su kidnapovani.

„Juče u 8.30 časova. poslate su poruke da su teroristi ispred svojih kuća... i da se kriju. Od tada se njihov glas ne čuje“, navodi se u poruci rođaka, koja je kružila internetom. Erezova sestra Gaja Kalderon, 21, koja živi u Tel Avivu, rekla je za Skaj njuz: „Sve što imam u životu – moja porodica – nedostaje. Užasnut sam slikama i ne mogu da verujem svojim očima. Izgleda kao horor film koji se nikada ne bi ostvario. Ali desilo se. U subotu ujutru sam dobio poruke tipa „teroristi su u mojoj spavaćoj sobi“, a moja 16-godišnja sestra mi je napisala: „Tako sam uplašena“.

 

Izraelski državljanin Joni Ašer rekao je da je primio telefonski poziv od svoje uspaničene supruge koja je rekla da su teroristi upali u kuću njenih roditelja. Doron Ašer Kac , 34, bila je u poseti svojoj majci u Nir Ozu blizu granice sa Gazom sa njihove dve ćerke, stare dve i četiri godine, kada ih je Hamas napao.

 

Nakon što je izgubio kontakt sa njom, Ašer je na društvenim mrežama video snimak na kome se vidi kako ih borci utovaruju u kolica. „Definitivno sam prepoznao svoju ženu, svoje dve ćerke i svekrvu na kolima i okružene teroristima Hamasa“, rekao je on.

Uspeo je da prati mobilni telefon svoje žene i otkrio je da se ona nalazi u Kan Iounisu, gradu u južnom pojasu Gaze.

Doron Ašer Kac (34) bila je u poseti svojoj majci u Nir Ozu blizu granice sa Gazom sa njihove dve ćerke, stare dve i četiri godine, kada ih je Hamas napao

 

„Moje dve devojčice, samo su bebe, nemaju ni pet i tri godine. Ne znam pod kojim uslovima su zatvorenici. Ne znam šta im se desilo“.

 

Ašer je direktno apelovao na Hamas da ne naudi njegovoj porodici i čak je ponudio da se razmeni za njihov siguran povratak.

Drugi video prikazuje dvoje dece kako jecaju na podu svog doma dok pitaju čoveka iza kamere da li im je starija sestra mrtva. Mladić i devojka se stisnu dok im je rečeno da su „na nebu“, dok se njihovi očajni roditelji bore da ih zaštite od jake vatre koja pada izvan sobe.

Dok se njihove porodice mole za njihov bezbedan povratak, izgledi za taoce su sumorni. Izraelski vojni zvaničnici priznali su sinoć da ne planiraju spasilačku operaciju sličnu čuvenom napadu u Entebeu 1976.

Umesto toga, oni se fokusiraju na vođenje ljutite osvete Hamasovim bazama u Gazi – što znači da bi zarobljenici sada mogli da budu u centru od najrazornijih udara koji će biti pokrenuti na region poslednjih godina.

 

Videla se kidnapovana žena sa decom dok su užasnuti očevici uzvikivali: „Ima bebu“.Majka, koja je kasnije identifikovana kao Širi, oteta je zajedno sa suprugom Iardenom, sinovima Arielom, tri i devetomesečnim Kfirom, kao i njenim starijim roditeljima Josijem i Margit. Veruje se da su oteti iz svoje kuće Širi u Nir Ozu na granici Gaze. Rečeno je da je baka "bolesna" i da joj hitno trebaju lekovi.

 

Majka je i dalje nestala, a njeno dvoje dece sa kojima je oteta pronađeno je na granici. Adi Vital-Kaplon, 33, oteli su militanti iz njenog doma u blizini Gaze u subotu zajedno sa četvorogodišnjom Negevom i šestomesečnom Ešel. Deca su preko noći ostavljena na granici, gde ih je pronašao porodični prijatelj Avital (38). Njihov deda Jondav Kaplon je rekao: „Koliko smo razumeli, Avital je kidnapovana, pobegla ili puštena, ali ih je sinoć na ogradi prepoznala i vratila u Izrael.

 

84-godišnja Dica Hajman oteta je iz svog doma u kibucu Nir Oz, blizu granice, i odvedena u Gazu. Kada je njena porodica pokušala da pozove njen telefon, javio se jedan borac Hamasa i od tada se nisu čuli sa njom.

 

Drugu baku, 85-godišnju Jafu Adar, grupa terorista je uterala u kola za golf pod pretnjom oružjem.

Advina unuka je rekla da je porodica izgubila kontakt sa njom u subotu kasno uveče nakon što je dobila poruku od nje da je čula borbu na ulicama. Kasnije su saznali da joj je kuća izgorela.

„Videli smo video snimke na kojima se vide muškarci sa oružjem kako je vode u Gazu. Ne mogu ni da zamislim koliko je uplašena, ima 85 godina, bolesna je i nema lekove kod sebe“, rekla je Adva pre nego što je nastavila: „Vlasti su nas napustile. Niko nam ništa ne može reći. Sa video snimaka koje smo pronašli na Fejsbuku saznali smo da je kidnapovana“.

 

Stotine mladih se takođe vode kao nestali nakon što su teroristi upali na muzički festival na otvorenom u pustinji.

 

U subotu, šokantni snimci prikazuju Nou Argamani , 25, kako plače i moli "nemoj me ubiti" dok je uhvaćena na motoru. Njen otac se juče rasplakao rekavši da nije u stanju da je zaštiti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading