POSLE ODBIJANJA RUSIJE: Ukrajinci se snašli za gas, uzeće ga od Evropljana!

Autor:

Svet

04.03.2018

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske vlasti rešile su nestašicu gasa i grejanje su potražile kod Evropljana, posle odbijanja Rusije da nastavi isporuke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Imamo jasno povećanje isporuka gasa iz Evropske unije iz Poljske, Slovačke i Mađarske - napisao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko na svom Tviter nalogu i dodao da je "nestašica potpuno nadoknadjena".

On je rekao da Ukrajina sada ima "dovoljno gasa u svojim skladištima" uz sopstvenu proizvodnju i uvoz.

Ukrajinske vlasti u petak su zatražile od stanovnika da smanje grejanje, da škole budu zatvorene i da fabrike rade smanjenim kapacitetom posle odluke ruskog giganta Gasproma da prekine isporuke gasa Ukrajini, čime je pokrenut ko zna koji po redu gasni rat dve susedne zemlje.

 

 

Gasprom je ovo odlučio posle presude arbitražnog suda u Stokholmu u kome se nalaže ruskoj gasnoj grupi da plati 2,56 milijardi dolara ruskom gasnom operateru Naftogasu, prenose agencije.

Ruski Gasprom je posle izgubljenog spora sa ukrajinskim Naftogasom u Stokholmu odlučio da započne proceduru poništavanja ugovora sa Naftogasom o isporukama i tranzitu gasa za Evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading