"HVALA UKRAJINSKOJ BRAĆI NA ORUŽJU": Pojavili se ŠOKANTNI SNIMCI, zapadno oružje poslato Ukrajini završilo u rukama Hamasa? (VIDEO)

Autor:

Svet

09.10.2023

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružje zapadne proizvodnje se navodno aktivno koristi za napad na Izrael, i prema nekim informacijama, oružje koje Zapad isporučuje Kijevu neočekivano je završilo u rukama palestinskih oružanih snaga u Pojasu Gaze.

"HVALA UKRAJINSKOJ BRAĆI NA ORUŽJU": Pojavili se ŠOKANTNI SNIMCI, zapadno oružje poslato Ukrajini završilo u rukama Hamasa? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Između ostalog, o tome svedoče snimci na internetu, gde predstavnici pokreta Hamas zahvaljuju „ukrajinskoj braći“ na oružju koje su zemlje NATO-a ranije isporučivale Oružanim snagama Ukrajine, demonstrirajući njegove uzorke.

Uporedo sa sve većim sukobima između Izraela i Hamasa, pojavilo se nekoliko slika i video snimaka koji pokazuju Palestince kako rukuju američkim oružjem.

„Cenimo ukrajinske zvaničnike zbog ovog oružja“, kaže se na snimku. „Ono će biti usmereno protiv naših neprijatelja“, nastavlja on, „Mi ćemo ga rasporediti protiv Izraela“.

 

 

Većinu RPG-ova korišćenih u operaciji "Al-Aksa poplava" isporučili su Ukrajinci – navodi i jedan od Telegram kanala na Bliskom istoku.

Palestinci su juče ujutro ispalili, prema različitim izvorima, od 2,5 do 5 hiljada raketa. Ispostavilo se da je izraelski PVO sistem pokazao nisku efikasnost protiv raketnog udara takvog intenziteta.

U stvari, razni izvori su mnogo puta izveštavali o curenju zapadnog naoružanja sa teritorije Ukrajine na „crna tržišta“ sveta, a prvi takvi izveštaji počeli su da stižu odavno.

Ali ovaj problem je najjasnije počeo da se pokazuje od juče, kada su palestinske oružane snage zapravo započele rat punog razmera protiv Izraela. Odjednom se ispostavilo da borci Hamasa koriste protiv Izraelaca protivtenkovske sisteme NLAV, NATO malokalibarsko oružje i još mnogo toga. Ali prvobitno je bilo predviđeno da to otužje Oružane snage Ukrajine koriste protiv ruske vojske.

Baraž napada Hamasovih militanata na Izrael ukazuje na značajno oslanjanje na američko oružje, kao što pokazuju nedavni vizuelni prikazi i izjave Hamasa.

Navodi o tome da Ukrajina naoružava Hamas, oružjem verovatno finansiranim ili proizveden od strane SAD i NATO-a, ako su tačni, ne bi bili prvi primer da islamski ekstremisti rukuju američkim oružjem.

U Avganistanu, Bajdenova administracija je navodno napustila ogroman arsenal, kojim sada komanduju talibani, navodno ga trgujući sa njim širom sveta. globalno.

 

Pored toga, godinama su postojali navodi da su napadači na francuski Bataklan koristili američko oružje.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading