OVE DEVOJKE SU OTETE OD STRANE HAMASA U IZRAELU: Veruje se da je ubijeno preko 200 mladih osoba na festivalu

Autor:

Svet

08.10.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otprilike 10 devojaka je oteto od strane militanata Hamasa sa elektronskog muzičkog festivala Nature Party blizu izraelskog grada Ofakim, smeštenog na granici sa Gazom.

OVE DEVOJKE SU OTETE OD STRANE HAMASA U IZRAELU: Veruje se da je ubijeno preko 200 mladih osoba na festivalu

Foto: twitter/printscreen/@w3bsag3

Okvirno deset devojaka, uključujući i Nou i njenog dečka Avija, bilo je među stotinama mladih Izraelaca koji su uživali na muzičkom festivalu u pustinji kada su ih napali pripadnici Hamasa. Ovi napadi se dešavaju nakon što je Hamas izveo seriju napada na izraelske vojnike i civile, uključujući ubistva i otmice.

Prema izveštajima, desetine drugih Izraelaca koji su se takođe nalazili na istom mestu su oteti i odvedeni preko granice u pojas Gaze. Ova situacija je izazvala duboku zabrinutost i napetost duž granice.

 

Navodno je snimak koji je objavljen na društvenoj mreži X snimak talaca, ali još uvek nema zvanične potvrde:

 

 

Nakon ovih incidenata, izraelske vlasti su brzo reagovale, a premijer Benjamin Netanjahu je istakao da se ne radi samo o operaciji, već o pravom ratu.

Naredio je mobilizaciju rezervista i istakao da će Izrael učiniti sve što je neophodno kako bi zaštitio svoje građane i suverenitet zemlje.

Otmica na festivalu dodatno pojačava napetost i kompleksnost situacije na terenu, dok izraelske vlasti nastoje da obezbede siguran povratak otetih osoba i reše ovu ozbiljnu bezbednosnu krizu.

 

 

Porodice otetih devojaka s nestrpljenjem čekaju da im se voljeni vrate bezbedno, dok vlasti nastavljaju sa naporima da reše situaciju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading