MORSKI LAV IZAŠAO POBEGAO TOKOM NEVREMENA! Poplava napravila haos u Zoološkom vrtu, odmah se oglasila i uprava!

Autor:

Svet

30.09.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženka morskog lava nakratko je pobegla iz svog ograđenog prostora u zoološkom vrtu Central Park u Njujorku u petak kada je jaka kiša izazvala poplavu i izlivanje njenog bazena.

MORSKI LAV IZAŠAO POBEGAO TOKOM NEVREMENA! Poplava napravila haos u Zoološkom vrtu, odmah se oglasila i uprava!

Foto: Tanjug/AP

Morski lav je uspeo da ispliva iz poplavljenog bazena i luta po okolini pre nego što se vratio u svoj ograđeni prostor, koji deli sa još dva morska lava, navodi se u saopštenju Džima Brehenija, izvršnog potpredsednika Zooloških vrtova Društva za zaštitu divljih životinja. 

Osoblje u zoološkom vrtu je „pratilo“ neočekivanu avanturu morskog sisara dok se čekalo da se vrati.

Nivoi vode u bazenu morskih lavova su se od tada povukli, a sve životinje su u prostoru koji je za njih predviđen, navodi se u saopštenju.

- Osoblje i posetioci nisu bili u opasnosti, a morski lav je ostao u zoološkom vrtu - rekao je Breheni.

Zoološki vrt Central Park je deo najveće svetske mreže urbanih parkova divljih životinja, koji takođe uključuje Zoološki vrt u Bronksu, Zoološki vrt Kvins, Zoološki vrt Prospekt Park i njujorški akvarijum.

U petak ujutro, Društvo za zaštitu divljih životinja zatvorilo je svih pet objekata zbog nevremena. Rekordna kiša izazvala je vanredno stanje u Njujorku i izazvala poplave u podrumima, školama i metroima.

- Jutros smo zatvorili naša četiri zoološka vrta i akvarijum kako bi se osoblje moglo fokusirati na životinje i naše objekte tokom oluje - rekao je Breheni.

- Osoblje za brigu o životinjama nastaviće da prati situaciju tokom vremenskih neprilika - rekao je on.

Kalifornijski morski lavovi poput onih u zoološkom vrtu Central Parka su poreklom sa Zapadne obale, prema NOAA. Vrsta je zaštićena Zakonom o zaštiti morskih sisara. Kao odrasli, ženke morskih lavova mogu biti teške do 240 funti i dugačke do 6 stopa, saopštila je NOAA.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading