OGROMAN TALAS ODNEO MORNARE SA PODMORNICE: Mornarička vežba se pretvorila u TRAGEDIJU, troje stradalo U OLUJNOM MORU, petoro završilo u bolnici (VIDEO)

Autor:

Svet

21.09.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje pripadnika mornarice Južne Afrike poginulo je u sredu nakon što je ogromni talas pogodio njihovu podmornicu u Kometiju. Pet drugih je spaseno u kasnijoj spasilačkoj akciji.

OGROMAN TALAS ODNEO MORNARE SA PODMORNICE: Mornarička vežba se pretvorila u TRAGEDIJU, troje stradalo U OLUJNOM MORU, petoro završilo u bolnici (VIDEO)

Foto: Printscreen News 24

Nesreća se dogodila kada se helikopter Super Link približio ratnoj podmornici koja je izronila a u tom trenutku je veliki talas je odneo sedam članova posade na palubi. Usled loših vremenskih uslova koji su vladali u ovoj oblasti, uz jak vetar, usledila je akcija spasavanja.

Dvojica mornara izvučena su mrtva iz olujnog mora, a preostalih pet je prebačeno u bolnicu. Žena, koja je bila u kritičnom stanju, izdahnula je nekoliko sati kasnije, navode južnoafrički mediji.

Pojie je rekao da preliminarni izveštaji ukazuju na to da su mornari odneta u more pošto je talas udario u pordmornicu tokom vežbe.

„Neki od mornara su pokušali da spasu kolege. Odmah je pokrenuta integrisana operacija potrage i spasavanja, uz podršku vazdušne podrške. Dva tela su pronađena.“

Portparol Nacionalnog instituta za spasavanje na moru Kreg Lambinon rekao je da se pretpostavlja da su svi stradali mornari.

Tokom vikenda, zapadni Kejp je zahvatila oluja, što je rezultiralo talasima do 9,5 metara duž delova obale.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading