STRAVIČNA EKSPLOZIJA RAZNELA POLOVINU ZGRADE: Još jedna u nizu nesreća zbog zastarele infrastrukture, u gradu kod Moskve pet žrtava (VIDEO)

Autor:

Svet

20.09.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petoro ljudi, među kojima su i dva člana službi za vanredne situacije, poginulo je danas nakon eksplozije gasa u višespratnoj stambenoj zgradi u gradu Balašiha kod Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA RAZNELA POLOVINU ZGRADE: Još jedna u nizu nesreća zbog zastarele infrastrukture, u gradu kod Moskve pet žrtava (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter kpru

Prema rečima regionalnog guvernera Moskve Andreja Vorobjeva, eksplozija se dogodila oko 08:20 časova po lokalnom vremenu na četvrtom spratu objekta. Srušili su se treći, četvrti i peti sprat zgrade, a oštećeno je najmanje 10 stanova, prenosi Rojters. Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak u vezi sa pružanjem usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti. 

 

Eksplozija gasa u Balašihu je samo najnovija u nizu sličnih nesreća u Rusiji u poslednjih godina. U novembru 2022. godine, eksplozija gasa u Magnitogorsku je usmrtila 39 ljudi, a u januaru 2023. godine, eksplozija gasa u Noginsku je usmrtila sedam ljudi.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading