TRAMP ĆE SE PREDATI U ČETVRTAK Bivši predsednik Amerike ŠOKIRAO SVET: Idem u Atlantu da me UHAPSE! Kaucija određena na 200.000 dolara!

Autor:

Svet

22.08.2023

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp je napisao da će se predati vlastima u Atlanti u Džordžiji u četvrtak, dan nakon što njegovi rivali za nominaciju Republikanske stranke za predsednika izađu na scenu za debatu u udarnom terminu u Milvokiju u Viskonsinu.

TRAMP ĆE SE PREDATI U ČETVRTAK Bivši predsednik Amerike ŠOKIRAO SVET: Idem u Atlantu da me UHAPSE! Kaucija određena na 200.000 dolara!

Foto: Tanjug/AP

Tramp je to napisao na svojoj platformi Truth Social kasno u ponedeljak, da će u četvrtak leteti za Atlantu da bi ga „uhapsio radikalno levičarski okružni tužilac“.

Bivši predsednik se suočava sa 13 optužbi, uključujući kršenje državnih zakona protiv reketiranja i kriminalnu zaveru, prenosi FT.

"Da li možeš da veruješ?", naveo je Tramp u objavi, optužujući Fani Vilis, demokratskog okružnog tužioca u okrugu Fulton u Džordžiji, da sprovodi „lov na veštice“ protiv njega „u striktnoj koordinaciji“ sa američkim Ministarstvom pravde.

On je više puta tvrdio da su njegove sve veće pravne nevolje rezultat „mešanja u izbore“ predsednika Džoa Bajdena i Demokratske stranke.

Sudija u Atlanti koji vodi slučaj protiv milijardera odredio je kauciju od 200.000 dolara.

Trampova predaja u Džordžiji dolazi u trenutku kada se suočava sa sve većim pravnim problemima u četiri odvojena krivična slučaja koji su zasenili njegovu kampanju za reizbor – ali nisu učinili malo da umanje njegove političke aspiracije, s tim da bivši predsednik i dalje dominira među republikanacima koji se bore za nominaciju stranke 2024.

Pomno praćena anketa u ključnoj državi za rano glasanje u Ajovi, objavljena u ponedeljak, pokazala je da Tramp vodi među verovatnim republikanskim glasačima. Anketa Des Moines Register/NBC News pokazala je da Tramp ima podršku od 42 odsto, a na drugom mestu je guverner Floride Ron DeSantis sa 19 poena.

Trampov očekivani nastup u Atlanti u četvrtak će doći samo dan nakon očekivane prve i vruće televizijske debate između republikanskih kandidata za predsednika, čiji je domaćin Republički nacionalni komitet u Milvokiju.

Tramp je tokom vikenda rekao da ne planira da prisustvuje, navodeći svoje jake brojke u anketi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Vilis je prošle nedelje u Atlanti rekao da Tramp i 18 saoptuženih imaju rok do petka, 25. avgusta, da se predaju vlastima, nakon što su podigli opširnu optužnicu od 98 stranica koja se odnosi na napore bivšeg predsednika da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. 

Očekuje se da će Tramp i njegovi saoptuženi, uključujući bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija i bivšeg šefa kabineta Bele kuće Marka Medousa, pozirati za fotografije kada budu procesuirani u lokalnom zatvoru. Početkom sledećeg meseca očekuju se suđenja, gde će optužbe zvanično biti pročitane i optuženi će biti upitani kako se izjašnjavaju.

Očekuje se da će se Tramp izjasniti da nije kriv po 13 optužbi koje su protiv njega podigli tužioci, uključujući kršenje državnih zakona protiv reketiranja, učešće u krivičnom podsticanju i kriminalnu zaveru, davanje lažnih izjava i podnošenje lažnih dokumenata.

Sudski podnesci objavljeni ranije u ponedeljak pokazuju da su Trampovi advokati pristali na uslove kaucije, uključujući kauciju od 200.000 dolara i obećanje da neće zastrašivati svedoke.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading