MOSKOVLJANI U ŠOKU I PANICI: Ukrajinci udarili na STROGI CENTAR grada, pogledajte trenutak EKSPLOZIJE! Rusi besni: Gde je naša PVO? (VIDEO)

Autor:

Svet

18.08.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glavnom gradu Rusije ujutru 18. avgusta ponovo su odjeknule eksplozije, ovog puta oko 4 časa ujutru, u blizini poslovnog centra „Moskva-Siti” u zoni kula „Evolucija” i „Federacija”.

MOSKOVLJANI U ŠOKU I PANICI: Ukrajinci udarili na STROGI CENTAR grada, pogledajte trenutak EKSPLOZIJE! Rusi besni: Gde je naša PVO? (VIDEO)

Foto: Printscreen Telegram Mash

U tom delu Moskve se nalaze kancelarije tri ministarstva Ruske Federacije: Ministarstva za ekonomski razvoj, Ministarstva industrije i trgovine i Ministarstva digitalnih poslova.

 

U jutarnjim satima na aerodromima Vnukovo, Domodedovo, Šeremetjevo i Žukovski važila su ograničenja letova, da bi kasnije vazdušne luke počele opet rade normalno, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Na društvenim mrežama se može videti snimak trenutka eksplozije u blizini „Moskva-sitija”.

Prikazan je i snimak na kome se vide posledice pada bespilotne letelice u rejonu „Moskva-siti”. Na snimku se vidi oštećen krov jednog od paviljona Ekspocentra. Ostaci drona i delovi zgrade su razbacani unaokolo.

 

"Bila je eksplozija. Videla sam eksploziju. Sedim i čekam zoru", kaže Ruskinja koja je zoru dočekala na jednoj od kula "Moskva-sitija" i svojim očima posmatrala eksploziju.

Prema rečima devojke, bio je vidljiv samo bljesak, praćen sivim dimom.

"Bljesak - posle 2 sekunde eksplozija , mislila sam da nam je kula dignuta u vazduh. Mislila sam da ćemo sada samo da poletimo u vazduh. Mnogo je strašno, još mi se tresu kolena", kaže Ruskinja.

Drugi očevidac je radio u lokalnoj ustanovi u vreme eksplozije i posmatrao je let bespilotne letelice iznad Kutuzovskog prospekta. „Ptica“ je ličila na mali dron 1,5 m sa 1,5 m.

 

 Mnoge Ruse veoma zanima kuda je nestala ruska PVO.

„Gde je protivvazdušna odbrana?

"Sramota me je da pitam: kako lete dronovi do Moskve? Niko ih pre toga ne vidi?" 

"Da postoji PVO - dron ne bi leteo u centar prestonice". 

"U maju sam bio na tamo izložbi. Bilo je mnogo obezbeđenja. Kako im je dozvoljeno da lete do centra Moskve?".

Ovo su neki su od komentara građana Ruske Federacije na društvenim mrežama.

Hitne službe su međutim saopštile da je dron oštetio 20 kvadratnih metara fasade jednospratnog paviljona, prenose RIA Novosti. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dron koji su lansirale ukrajinske snage usled dejstva PVO promenio putanju i pao u Krasnopresnenski nasip, deo Moskve u kojem se nalaze zgrade ruske vlade.

 

 

 - Bespilotna letelica je, pošto je pogođena oružjem protivvazdušne odbrane, promenila putanju leta i pala na nestambenu zgradu u oblasti Krasnopresnenski nasipa u Moskvi. Nije bilo žrtava i požara - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

 

Ovo nije prva bespilotna letelica koja se kretala ka Moskvi, a u prethodnim incidentima takođe nije bilo povređenih.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading