OSVETILI SMO SE NACISTIMA: Grci slave pobedu AEK usred Zagreba!

Autor:

Svet

16.08.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Gazete brutalno se obračunao s Hrvatima zbog ubistva grčkog navijača prošlog ponedeljka u Atini.

OSVETILI SMO SE NACISTIMA: Grci slave pobedu AEK usred Zagreba!

Foto: Profimedia

Grčki novinari koji su uživo na Maksimiru gledali pobedu AEK golom u 90. minutu nad Dinamom u Zagrebu u kvalifikacijama za Ligu šampiona u svojim tekstovima su se brutalno obračunali s hrvatskim navijačima, ne krijući oduševljenje "božanskim" trijumfom.

Svi u redovima šampiona Grčke su ovaj trijumf u Zagrebu posvetili pokojnom navijaču Mihalisu Kacurisu, koga su huligani Dinama i Panatinaikosa ubili prošlog ponedeljka u Atini.

CRNI FLOR ZA TRIBINE

Strelac pobedonosnog gola Konstantinos Galanopulos je skinuo crni flor i podigao pesnicu visoko, a asistent i najveći ljubimac navijača Petros Mantalos prstima je napravio slovo "M" i pokazao ga punoj tribini "Bed blu bojsa".

Grčki novinar Jorgos Cakiris iz sportskih novina Gazeta u komentaru je poručio da je Maksimir neonacistički stadion.

- Mihalis, brate naš, napravi žurku tamo gore, s Anestisom, Aleksejem i svim ostalim našim momcima, AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos je slavio za tebe, s podignutom crnim florom, natrljao im je to u lice! Tako da mogu da poručim: Mihalis je postigao gol u vašem domu, ispred vaše tribine, gde boli više nego bilo gde. Naše dete, Kostas iz AEK, kao da je bog sve napravio kako treba. Međutim, ovo nije delo božje, već Matijasa Almeide, najboljeg od svih, trenera koji je igrao na pobedu i dobio je! - napisao je oduševljeni Cakiris.

On je dodao da je drugi gol gledao iznova i iznova i pokušavao da zadrži suze, ali nije mogao:

- Um ne može da pobegne od ovog trenutka, nema ničega što se poredi s ovim večeras. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, ceo AEK i naš bol, u slavlju ovog deteta. Večeras nema ništa drugo. Od sutra pričaj i piši šta hoćeš, šta hoćeš jer ovaj uspeh je, opet, sve delo Matijasa Almeide, koji se nije zadovoljio remijem, samo je tražio pobedu, dobio je s najboljim protagonistima. Pričaćemo o svemu od sutra...

KALJAJU SEĆANJE

Za sve navijače žuto-crnih, dodao je, način na koji je pobeda izvojevana daje posebnu težinu celoj priči.

- Svih ovih dana doživljavamo neviđenu sramotu, pokušaj da se okalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je bila potrebna ova pobeda, ovaj gol, ovo Kostasovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu! Večeras ništa drugo nije važno, osim toga, za Mihalisa sve, nikakva fudbalska analiza, ništa. U subotu u Novoj Filadelfiji moramo da slavimo s ovim momcima, imamo kvalifikacionu žurku iako je još teško i sve je otvoreno, hvala Kostasu Galanopulosu što nas iznova rasplače gledajući njegov gol, ali posebno način na koji je slavio, ispred njih, u njihova lica! - napisao je Cakiris.

Na kraju je zaključio:

- Mihalise, napravi žurku gore, slavi i izvini za ovo što se dešava ovde dole, za one koji ne poštuju tvoje sećanje i podržavaju nacističke Hrvate i Grke, Dinamo i Panatinaikos.

Gosti odneli lep kapital

Dinamo je u Zagrebu izgubio golom u 90. minutu - 1:2 (1:0), pa je AEK u Atinu odneo lep kapital pred revanš 19. avgusta. Šampion Hrvatske je poveo golom Marka Bulata u 39. minutu, izjednačio je Zuber u 59, da bi tačku na preokret stavio Galanopulos u 90. minutu.

Milanovićeva sramna odbrana huligana

Grčke vlasti pobesnele su zbog reakcije hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je otvoreno stao u zaštitu uhapšenih huligana, osumnjičenih za ubistvo grčkog navijača.

Portparol grčkog ministarstva spoljnih poslova Stratos Efthimiju rekao je da je Grčka pravna država i da bilo kakve izjave koje iskrivljuju stvarnost ne pridonose trenutnoj situaciji.

Podsetimo, Milanović je ocenio da su hrvatski navijači u Grčkoj zarobljeni kao da je rat, da ih tretiraju "kao korov" i ocenio da postupanje grčkih vlasti prema njima nema veze s pravom, demokratijom i poštovanjem ljudskih prava.

- To nije pravna država! Ti ljudi su tretirani kao ratni zarobljenici. Da sam premijer, razmislio bih šta bih uradio. Ovo je na granici ratnog prava. Tretiraju ih kao zarobljenike - izjavio je Milanović, komentarišući slanje svih hrvatskih navijača u istražne zatvore širom Grčke.

Republika

Foto: Tanjug/HINA

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Veki

17.08.2023 09:59

Ustase ostaju ustase,ukljucujuci oredsednika,koji je po imenu i orezimenu Srbin,ali to nece da prizna,hi,hi,hi