RUSIJA SE SAMOUVERENO OPIRE: Putin se zahvalio članicama ŠOS-a na podršci tokom pobune, i poručio RUSKI NAROD JE JEDINSTVEN

Autor:

Svet

04.07.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom današnjeg obraćanja na onlajn sastanku Šangajske organizacije za saradnju rekao da je globalni sukob sve izvesniji i da će se Rusija suprotstaviti sankcijama i provokacijama.

RUSIJA SE SAMOUVERENO OPIRE: Putin se zahvalio članicama ŠOS-a na podršci tokom pobune, i poručio RUSKI NAROD JE JEDINSTVEN

Foto: Tanjug/AP

Putin se zahvalio članicama Šangajske organizacije za saradnji na „podršci zaštiti ruskog ustavnog poretka” tokom oružane pobune grupe Vagner.

Dodao je i da je ruski narod konsolidovaniji nego ikada ranije.

„Ruski politički krugovi i celo društvo jasno su pokazali solidarnost i visoku odgovornost za sudbinu otadžbine predstavljanjem jedinstvenog fronta protiv pokušaja oružane pobune. Koristim priliku da se zahvalim moje kolege iz zemalja ŠOS-a koji su izrazili podršku akcijama ruskog rukovodstva u zaštiti ustavnog poretka, života i bezbednosti građana. Izuzetno cenimo to“, rekao je Putin.

Protiv Rusije se vodi hibridni rat

"Rusija se samouvereno opire i nastaviće da se odupire spoljnim pritiscima, sankcijama i provokacijama, a u sadašnjoj situaciji naša zemlja nastavlja da se stabilno razvija. Ruski narod je konsolidovaniji nego ikada, ruski politički krugovi, celo društvo su jasno demonstrirali jedinstvo i visoku odgovornost za sudbinu otadžbine, govoreći kao jedinstveni front protiv pokušaja oružane pobune.

Predsednik je naveo da se geopolitičke protivrečnosti u svetu sve više zaoštravaju, bezbednost degradira.

Rizici od razvoja nove globalne krize rastu na pozadini nekontrolisanog gomilanja dugova u razvijenim zemljama, socijalnog raslojavanja i rastućeg siromaštva širom sveta, nastavio je Putin.

Istovremeno, Šangajska organizacija za saradnju je posvećena stvaranju pravednog i multipolarnog svetskog poretka uz koordinirajuću ulogu UN , rekao je šef države.

Takođe je rekao da Moskva planira da ojača veze sa Šangajskom organizacijom za saradnju i podržao prelazak na plaćanje u lokalnoj valuti u spoljnoj trgovini. On je takođe upozorio da je potencijal za sukobe i rizik od globalne ekonomske krize u porastu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading