PRIGOŽIN UMALO IZAZVAO RAT U RUSIJI SA LAŽNIM PASOŠEM! Lagao za ime i godine - evo šta mu je pronađeno u kancelariji (FOTO)

Autor:

Svet

24.06.2023

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prigožin je osamdesetih bio godinama u zatvoru zbog razbojništva na ulicama

PRIGOŽIN UMALO IZAZVAO RAT U RUSIJI SA LAŽNIM PASOŠEM! Lagao za ime i godine - evo šta mu je pronađeno u kancelariji (FOTO)

Foto: printscreen/ youtube/ twitter

U danu u kojem je plaćenička jedinica "Vagner" pod komandom Jevgenija Prigožina umalo izazvala građanski rat u Rusiji i krenula u marš na Moskvu, bezbednosne snage Rusije su upale u njegove kancelarije i otkrile šta su tamo pronašle.

Prema prvim fotografijama, otkriven je i Prigožinov lažni pasoš, u kojem je navedeno da se zove Vladimir "Bobrov", uz njegovu fotografiju i lažne podatke o datumu i mestu rođenja, jer je navedeno da je rođen 27. januara 1956. u oblasti Tverskaja u blizini Moskve. Zapravo, on je rođen u Sankt Peterburgu 1. juna 1962. godine, kada se taj grad zvao "Lenjingrad".

Prigožin je osamdesetih bio godinama u zatvoru zbog razbojništva na ulicama rodnog grada, potom je prodavao viršle i postepeno ušao u ugostiteljstvo. Posle niza godina postao je vlasnik elitnih restorana u Sankt Peterburgu u koji je predsednik Rusije Vladimir Putin dovodio najviše zvanice, a potom se približio prvom čoveku Ruske Federacije i formirao paravojnu formaciju, koja je učestvovala u ratu u Siriji i još tada bila optužena za zverska mučenja zarobljenika. U ratu u Ukrajini on je stupio u prvi plan prilikom osvajanja Soledara i pogotovo Bahmuta.

Foto: printscreen/ twitter

 

 

U subotu, posle razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, on je zaustavio svoje jedinice u ofanzivi na Moskvu. Rekao je da je stao na 200 kilometara od glavnog grada Rusije, da bi sprečio krvoproliće dok su u Rostovu na Donu, koji su njegove jedinice zauzele, došle i čečenske snage Ramzana Kadirova - upravo da bi zaustavile Vagner. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading