Papa Franja odredio novi sastav KOMISIJE ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

Autor: Tanjug

Svet

17.02.2018

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja imenovao je danas nove članove savetodavne komisije sa seksualno zlostavljanje i time obnovio njen rad, nakon što se našao na udaru kritika zbog podrške čileanskom biskupu optuženom da je prisustvovao i ignorisao seksualno zlostavljanje maloletnika.

RepublikaFoto: Promo foto
Papa Franja imenovao članove nove komisije za zaštitu maloletnika

Saopštenje o imenovanu novih članova Papske komisije za zaštitu maloletnika objavljeno je na dan kada će pred vatikanskim istražiteljem u Njujorku svedočiti jedan od glavnih uzbunjivača u vezi sa zabašurivanjem skandala u svešteničkim krugovima u Čileu, prenosi AP.

Papa Franja je nadbiskupa Šarla Šiklunu zadužio za utvrđivanje činjenica o biskupu Huanu Barosu, nakon što se u Čileu suočio sa oštrim kritikama jer je ustao u odbranu Barosa, a optužbe zlostavljanih da je Baros prikrivao zlodela nazvao klevetom.


Inače, prethodni trogodišnji mandat članova Komisije istekao je pre dva meseca, 17. decembra 2017, a papa Franja je danas imenovao devet novih članova Komisije i zadržao sedam iz njenog prvobitnog sastava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading