DEČAK (13) U OČI U OČI S AJKULOM: Mali Italijan u moru kod Trsta uhvatio zver od tri metra i 100 kila (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Filipo iz italijanskog gradića Lignano Sabjadoro na obali Jadranskog mora ima samo 13 godina, a već može da se pohvali da se našao oči u oči s ogromnom ajkulom od tri metra i više od 100 kilograma i iz tog okršaja izašao kao pobednik.

DEČAK (13) U OČI U OČI S AJKULOM: Mali Italijan u moru kod Trsta uhvatio zver od tri metra i 100 kila (FOTO, VIDEO)

Foto: https://www.profimedia.rs/

Mediji sa severa Italije prenose da se Filipo s ocem u vodama Tršćanskog zaliva spremao za nacionalno prvenstvo u ribolovu na tunu plavoperku, kada je umesto ove cenjene ribe njegov mamac uzelo nešto mnogo veće.

Tek kada je dečak privukao ajkulu dovoljno blizu da je on i otac vide, shvatili su o kakvoj zveri se radi. U pitanju je morska lisica, ajkula sa karakterističnim izuzetno dugačkim repom koji joj služi u lovu za omamljivanje plena.

Ova vrsta ajkule veoma retko napada ljude, ali ume da bude opasna kada je uhvaćena jer mlati repom i može da nanese ozbiljne povrede, pogotovo ovakav primerak kakav je Filipo uhvatio.

Filipo i otac su oslobodili ajkulu udice i pustili je na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading