OPSADNO STANJE U VAŠINGTONU! Zelenski strahuje od NAPADA RUSKIH AGENATA, američka TAJNA SLUŽBA zatvara ulice oko KAPITOLA!

Autor:

Svet

21.12.2022

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski nije hteo da poseti Ameriku ako prethodno ne dođe do "značajnog razvoja u bilateralnim odnosima" između SAD-a i Ukrajine.

OPSADNO STANJE U VAŠINGTONU! Zelenski strahuje od NAPADA RUSKIH AGENATA, američka TAJNA SLUŽBA zatvara ulice oko KAPITOLA!

Foto: Twitter/Printscreen/@ChristopherJM

Vladimir Zelenski u SAD

Kratku posetu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Sjedinjenim Američkim Državama obeležiće izuzetno stroge mere bezbednosti zbog zabrinutosti da bi ruski agenti mogli da pokušaju napad predsednika Ukrajine, rekao je večeras za CNN izvor blizak Zelenskom.

Prema istom izvoru, zbog moguće pretnje, o rasporedu posete nisu obaviešteni ni najviši zvaničnici ukrajinske vlade, kao ni osoblje ukrajinske ambasade u SAD-u.

Izvor je dodao da je Volodimir Zelenski već mesecima želeo da ode u posetu SAD-u, ali pre toga su Ukrajinci morali da razmotre više faktora. U procenu rizika morao je biti uračunat i vojni rizik, odnosno uticaj odlaska predsednika iz zemlje, a da se pritom ne ugrozi vojna situacija u Ukrajini.

Neke ulice u blizini američkog Kapitola biće zatvorene zbog posete ukrajinskog predsednika. Zvaničnici američke tajne službe rekli su da zbog potrebe da se održi visoki nivo bezbednosti, agencija ne komentariše sredstva, metode ili resurse koji se koriste za sprovođenje njenih zaštitnih operacija, piše Informer.
 

Uslov Zelenskog za dolazak u SAD

Program posete morao je biti dogovoren i s Belom kućom kako bi se osigurala dostupnost američkog predsednika, rekao je izvor CNN-a. On smatra da Zelenski nije hteo da poseti Ameriku ako prethodno ne dođe do "značajnog razvoja u bilateralnim odnosima" između SAD-a i Ukrajine.

Nakon što je Bajdenova administracija potvrdila novi paket vojne pomoći Ukrajini, koji prvi put uključuje i raketni sistem "Patriot", Zelenski je procenio da se radi o "značajnom pomaku" u odnosima s Amerikom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

21.12.2022 21:24

Cirkus oko običnog klovna koji nije svestan da je već "mrtav čovek" za obe zainteresovane strane.