MASKA TERAJU U ZATVOR?! Skandal trese Ameriku: Uništiće Tviter ili će na robiju?

Autor: Republika

Svet

12.07.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask blizu je odluke da definitivno odustane od kupovine Tvitera, zbog čega može da snosi ozbiljne posledice, čak i da završi na robiji.

MASKA TERAJU U ZATVOR?! Skandal trese Ameriku: Uništiće Tviter ili će na robiju?

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Ilon Mask je planirao da kupi Tviter za 44 milijarde dolara, potpisan je i ugovor, ali se najbogatiji čovek na svetu potom predomislio. Kontroverzni milijarder je naveo da su predstavnici Tvitera prezentovali lažne i netačne podatke kada je reč o lažnim nalozima na ovoj društvenoj mreži.

On zbog toga želi da odustane od kupovine, ali pravnici smatraju da to nije validan razlog za povlačenje iz ugovora. Neki čak predviđaju da bi, ukoliko Mask bude nateran da kupi Tviter, da će da društvena mreža da "umre sporo i bolno", dok drugi ističu da bi milijarder mogao čak da završi u zatvoru ukoliko se povuče iz dogovora.

Mask je prema pisanju pojedinih medija dogovorio "raskid" vredan milijardu evra, međutim, izvršni direktor Tvitera Parag Agraval i kompanija us spremni da se bore na sudu, kako bi se prodaja realizovala.

- Nema šanse da će tek tako da odustanu od prodaje. Postoje precizno određene stvari u ugovoru. Onda se postavlja pitanje da li primoravate Maska da kupi kompaniju? Možda on neće pristati na to, a onda može da se desi situacija u kojoj će završiti u zatvoru - rekao je ko-domaćin programa na CNBC Faber, a prenosi Dejli mejl.

Profesorka prava En Lipton, koja se bavi korporativnim parnicama smatra da Mask nema osnova da odustane.

- Njegovi razlozi nisu dovoljni, osim ukoliko ne uspe da dokaže da njegovi navodi dramatično dovode u pitanje sam ugovor - navodi Lipton.

Analitičarka Karolina Milanezi pak veruje da je Tviteru bolje bez Maska.

- To je za njega kao kada dete želi igraču, ali ne zna kako da se igra sa njom, pa mu dosadi, više mu ne drži pažnju i onda je baci u neki ćošak. Tviter bi umro polako i bolno - istakla je Milanezi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading