Ilon Mask je više nego DUPLO bogatiji od Vorena Bafeta i čak 100 milijardi dolara u prednosti u odnosu na Džefa Bezosa!

Autor:

Svet

06.04.2022

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neto vrednost direktora Tesle (TSLA) i SpaceKs-a trenutno iznosi oko 300 milijardi dolara, prema Forbsovoj rang listi najbogatijih ljudi na svetu.

Ilon Mask je više nego DUPLO bogatiji od Vorena Bafeta i čak 100 milijardi dolara u prednosti u odnosu na Džefa Bezosa!

Foto: Tanjug/AP

To znači da pedesetogodišnji Mask ima prednost od više od 100 milijardi dolara u odnosu na drugoplasiranog Džefa Bezosa, osnivača Amazona (AMZN) i vlasnika Muskovog svemirskog rivala Blue Origin.

Superlativi se tu ne zaustavljaju. Mask, najnoviji član odbora Tvitera (TVTR), vredi više nego duplo od bogatstva legendarnog investitora i izvršnog direktora Berkshire Hathavai-a (BRKB) Vorena Bafeta, koji je počeo da investira 1941. kada je imao 11 godina. Vrednost 91-godišnje Proročišta iz Omahe sada iznosi "samo" oko 125 milijardi dolara.

Mask takođe vredi znatno više od zajedničkog bogatstva bivših generalnih direktora Majkrosofta (MSFT) Bila Gejtsa (136 milijardi dolara) i Stiva Balmera (100 milijardi dolara). Isto za Gugl (GOOGL) suosnivača Larija Pejdža (120 milijardi dolara) i Sergeja Brina ( 115 milijardi dolara.)

Foto: Tanjug/AP

 

Da li je Mask ljubitelj sporta? Mogao bi da kupi sva 32 tima iz Nacionalne fudbalske lige (trenutno vrede više od 112 milijardi dolara, prema podacima sajta Sportico) i i dalje bi mu ostalo skoro 190 milijardi dolara.

Mask vredi samo oko 35 milijardi dolara manje od bruto domaćeg proizvoda njegove rodne Južne Afrike, čiji je BDP 335 milijardi dolara, prema podacima Svetske banke.

Maskova neto vrednost premašuje BDP Kolumbije, Finske. Pakistan, Čile i Portugal.
Mask je očigledno na neistraženoj teritoriji kada je u pitanju bogatstvo. On je najbogatija osoba ikada, prema Forbsu.

Ipak, neki istorijski stručnjaci tvrde da su drugi američki industrijalci iz 19. i 20. veka, kao što su Džon D. Rokfeler i Endru Karnegi, kao i monarsi i vladari poput Manse Muse iz Malog carstva iz 13. veka i Avgusta Cezara, koji su vladali od 27. pre nove ere do njegove smrti 14. godine nove ere, možda imali više bogatstva kada se prilagodi inflaciji, piše CNN.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading