Amerikanci prave film o "genocidnim" Rusima! Šon Pen već na terenu: Ukrajina se NEĆE BORITI SAMA!

Autor:

Svet

27.02.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki glumac i reditelj Šon Pen trenutno boravi u Ukrajini gde planira snimanje dokumentarnog filma o sukobu koji je u toku

Amerikanci prave film o "genocidnim" Rusima! Šon Pen već na terenu: Ukrajina se NEĆE BORITI SAMA!

Foto: (Ashlee Rezin Garcia/Chicago Sun-Times via AP

U izjavi za "People"  Šon Pen je poručio je da će "američka duša biti izgubljena" ukoliko Ukrajinci budu prepušteni sebi.

On je ceo sukob nazvao "brutalnom greškom".

- To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, verujem da će Putin napraviti najstrašniju grešku za celo čovečanstvo - naveo je Pen.

Dalje je poručio da su se predsednik Zelenski i ukrajinski narod uzdigli kao istorijski simboli hrabrosti i principa, te nazvao Ukrajinu vrhom "koplja demokratije".

- Ako dozvolimo Ukrajini da se bori sama, duša Amerike je izgubljena - poručio je slavni glumac.

 

 

Kako su preneli ukrajinski mediji pre nekoliko dana, Pen je u ovu zemlju došao kako bi svetu saopštio istinu o ruskoj invaziji.

- Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja - navodi se u saopštenju.

Optužbe za genocid 

- Ukrajina je podnela zahtev protiv Rusije MSP. Rusija se mora smatrati odgovornom za manipulisanje pojmom genocida da bi opravdala agresiju. Zahtevamo hitnu odluku kojom se Rusiji nalaže da sada prekine vojnu aktivnost i očekujemo da suđenja počnu sledeće nedelje - poručio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski. 

Ukrajinski potez je usledio nakon tvrdnji Zelenskog da akcije Rusije – bombardovanje obdaništa, stambenih naselja i zona nevojne infrastrukture nose obeležja "genocida".

U međuvremenu je ruska vojska ušla u Harkov, drugi najveći ukrajinski grad, četvrtog dana rata Rusije i Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Chief

27.02.2022 12:39

Šon, gde si bio 99.?

Odgovori 17 1
Vesna

27.02.2022 12:52

Vi, Americka g... imate najmanje prava da nekom drzite lekcije, gde ste sve ratovali, djubrad jedna

Odgovori 18 1
Petar

27.02.2022 13:25

Neka snime filmove o sebi.Mogli bi snimiti seriju "Svi naši zločini"Što za dvadeset godina nije snimio film o SRJ.Žao mi je zbog ovog rata i stradanja ali nas 1999 niko nije žalio niti je dizao prašinu ili uvodio sankcije.

Odgovori 17 1
Ivan

27.02.2022 13:35

Kladim se da velika većina amerikanaca ne zna da pokaže Ukrajinu na mapi. Zašto Šon Pen nije bio ovako zainteresovan za narod Iraka, Agganistana, Libije ili Srbije?

Odgovori 17 2