OLUJA RAZARA BRITANIJU! Ostrvo pogodilo najsnažnije nevreme u deceniji, vetar baca avione kao da su od papira, odnesen krov čuvene O2 arene, IZDATO NAREĐENJE VOJSCI!

Autor: Republika

Svet

18.02.2022

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama, jedan muškarac je izgubio život u nevremenu.

OLUJA RAZARA BRITANIJU! Ostrvo pogodilo najsnažnije nevreme u deceniji, vetar baca avione kao da su od papira, odnesen krov čuvene O2 arene, IZDATO NAREĐENJE VOJSCI!

Foto: Printscreen

Jezive scene iz Britanije, zbog oluje je i vojska u pripravnosti

Zbog nevremena kakvo se ne pamti u poslednjoj deceniji u Britaniji je danas izdato crveno upozorenje koje se označava u veoma retkim prilikama, a što znači da je situacija opasna po život. 

Prema poslednjim informacijama, stradao je jedan muškarac. 

Vlasti su zato upozorile građane da ostanu kod kuće, a društvenim mrežama su počeli da kruže i jezivi snimci koji svedoče da je oluja nazvana "Junis" već nanela ozbiljnu štetu - osim što je avione iznad aerodroma vetar nosio kao da su od papira, uništen je i krov poznate O2 Arene u Londonu koja je ugostila brojne sportske, muzičke i druge događaje. Istrgnuto je i nekoliko panela na vrhu tog zdanja.  

- Jak vetar i loše veme prouzrokovali su kašnjenja letova, ali učinićemo sve što je u našoj moći kako bismo smanjili svaki poremećaj rasporeda letenja. Proveravajte na našoj stranici informacije o letovima - stoji na veb stranici vazdušne luke Hitrou iz koje su i stigli potresni snimci aviona koji su zbog snažnog vetra imali velike poteškoće prilikom sletanja.

Slično je bilo i u Birmingemu gde se avion Vueling iz Pariza snažno ljuljao s jedne na drugu stranu dok se približavao pisti.

Dobrim delom Evrope poslednja dva dana haraju oluje. Juče su dve osobe poginule u Nemačkoj, gde je oluja rušila drveće, izazvala prekide struje i remetila vazdušni i železnički saobraćaj. Ranije su u Poljskoj vetrovi duvali brzinom do 125 kilometara na sat i tako teško oštetili oko 500 kuća, uzrokovali nestanak struje za više od 324.000 domaćinstava širom zemlje, a stradalo je troje ljudi.

U proteklim danima pogođene su i Češka i Holandija, a trenutno se s olujom bore i Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska. U sledeća 24 sata očekuje se pojačanje oluje, pa su u delovima Britanije izdata i po dva crvena alarma. Građani su upozoreni da bi leteće krhotine mogle dovesti u opanost živote mnogih, a verovatne su i štete na zgradama i kućama.

Takođe se očekuju nestanci struje zbog prekida vodova, kao i problemi s telefonskim linijama i transportom.

 

 

Glavni meteorolog kancelarije za meteorologiju, Frank Saunders upozorio je da će oluja "Junis" potencijalno biti jedna od najjačih oluja koje su zahvatile južne i središnje delove Ujedinjenog Kraljevstva u poslednjih nekoliko godina.

- Građani se pozivaju da slušaju savete vlasti jer je situacija veoma opasna - rečeno je iz kancelarije, dok su vlasti navele kako je i vojsci izdato hitno upozorenje da bude u pripravnosti kako bi pomogla ugroženim građanima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading