LETEO U SVEMIR SPEJS ŠATLOM, ALI MU MALI AVION DOŠAO GLAVE: Poginuo Glen De Vris koji je leteo u svemir sa Bezosom

Autor:

Svet

12.11.2021

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glen De Vris, poslovni čovek koji se prošlog meseca vinuo u svemir sa kompanijom Blu Oridžin Džefa Bezosa poginuo je udesu malog aviona, objavili su danas američki mediji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džef Bezos

 

Avion se srušio u okrugu Saseks u Nju Džersiju, a poginuli su De Vris (49) i 54-ogodišnji Tomas P. Fišer.


Policija je objavila da je pokrenuta istraga.

- Slomljeni smo zbog vesti o naglom odlasku Glena de Vrisa. On je uneo toliko života i energije u čitav tim Blu Oridžina i među druge članove posade - napisala je na Tviteru ta firma.

 - Njegova strast za avijatičarstvom, njegov humanitarni rad i posvećenost ovoj veštini dugo će biti poštovani i cenjeni - dodaje se.

Glen de Vris bio je na letu firme Blu Oridžin sredinom oktobra sa još tri osobe

To je bio drugi turistički let u svemir te firme, jedne od tri koje su nedavno počele da nude komercijalna putovanja u svemir.

Na putovanju su još bili ikona "Zvezdanih staza" Vilijam Šatner, koji je postao najstarija osoba koja se vinula u svemir, Odri Pauers, potpredsednica Blu Oridžin za misije i letačke operacije, kao i Kris Boshuizen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading