SEVERNA MAKEDONIJA UDARILA NA PUTINA! Stigao je ekspresni odgovor iz Kremlja: SKOPLJE ČEKA JAK ODGOVOR!

Autor: Republika

Svet

17.08.2021

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Makedonija odlučila je da protera još jednog ruskog diplomatu, optuživši ga za teške prestupe, zbog čega je Ruska Federacija najavila brz recipročan odgovor.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Rusija na udaru Severne Makedonije

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova zemlja ponovo su se našli na meti Severne Makedonije nakon što je vojni ataše ruske ambasade u Skoplju optužen za nediplomatsko ponašanje, nakon čega je momentalno proglašen personom non grata i proteran iz zemlje.  

Prema navodima medija iz zemlje naših suseda, reč je o ruskom državljaninu koji je navodno "izveo neprikladna diplomatska dejstva i nije poštovao diplomatska pravila u Severnoj Makedoniji".

To je potvrdio makedonski ministar spoljnih poslova Bujar Osmani, koji je naveo kako je Rus proteran po nalogu makedonske vlade zbog aktivnosti suprotnih Bečkoj konvencijii.

Foto: Tanjug/AP

Bujar Osmani, makedonski ministar spoljnih poslova 

- Vlada je zato preduzela mere za zaštitu svoje nacionalne bezbednosti, ali i zaštitu bezbednosti saveznika i saveza kojem pripada - istakao je Osmani, prenosi Sputnjik.  

Gotovo momentalno je stigao odgovor iz Kremlja

- Odgovor će, naravno, uslediti veoma brzo i biće snažan - kratko je izjavio zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško. 

Podsetimo, Severna Makedonije je u maju proglasila još jednog ruskog diplomatu za personu non grata, na šta je Rusija reagovala recipročnim merama i proterala jednog zaposlenog u makedonskoj ambasadi u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srb

18.08.2021 11:36

Nakon povlačenja nemaca iz Francuske, posle 2.SR, fancuzi su javno šišali žene koje su bile ljubavnice nemačkih okupatora. U sred "kulturne" Evrope. A iz tih "veza" je rođeno 400 hiljada dece. Ne poredim i ne opravdavam, samo podsećam.