BITAN POMAK: Uhapšen muškarac jer je pomagao ubici Davida Dragičevića?

Autor: N1 Sarajevo

Svet

21.09.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac A. K. (36) uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je počinio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Njemu je određen jednomesečni pritvor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navode da i dalje intenzivno sprovode istragu u ovom predmetu.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt "zadesna", a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on bio otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP Republike Srpske

U međuvremenu, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv dvojice kriminalističkih tehničara koji su bili na uviđaju po nalaženju tela i koji su uništili donji veš mladića, koji je mogao da bude jedan od ključnih dokaza o načinu na koji je David Dragičević ubijen.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi "Pravda za Davida", na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading