KOLINDA ŽELI PUTINA U ZAGREBU!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.07.2018

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da se nada da će ruski predsednik Vladimir Putin doći u posetu Hrvatskoj i ocenila da bi ta poseta donela korist čitavoj jugoistočnoj Evropi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predsednica Hrvatske i Vladimir Putin

- Željno iščekujemo Putina u Zagrebu - rekla je ona u intervjuu za moskovski Komersant podsetivši da je Putina već pozvala prošle godine tokom boravka u Sočiju a ponovila ove u Moskvi.

- To bi bila prva zvanična poseta ruskog predsednika Hrvatskoj i smatram da je sada pravo vreme za nju - rekla je Grabar Kitarović.

Što se tiče odnosa dve zemlje, Kolinda je istakla da se on video na Svetskog prevenstva u Rusiji.

Konkretan datum posete zavisi od obaveza dvoje predsednika, ali Grabar Kitarović dodaje da je Putinu s tim u vezi rekla da dođe kad god mu to bude odgovaralo.

Kako kaže, Hrvatska je članica NATO i EU, zalaže se za poštovanje međunarodnog prava i poštovanje Minskih sporazuma, ali u isto vreme smatra da je dijalog sa Rusijom neizbežan. Posebno joj je važna uloga Rusije u jugoistočnoj Evropi, to što je Rusija garant Dejtonskog sporazuma i što podržava teritorijalnu celovitost Bosne i Hercegovine.

Rusija je, kako je rekla, velika država i ključna gorća pitanja u svetu, kao što je na primer Sirija, bez nje se ne mogu rešiti. Ona je dodala da podržava proširenje NATO, naglasivši da taj proceš nije uperen protiv Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading