Splitski sveštenik silovao decu, nadbiskupija ćutala: NOVI SKANDAL U KATOLIČKOJ CRKVI "LIJEPE NJIHOVE"

Autor: Tanjug

Svet

03.04.2018

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neimenovani hrvatski katolički sveštenik godinama je u samostanu Sv. Frane u Splitu silovao decu. Zbog toga ga je nadbiskup Marin Barišić iz Splitsko-makarske nadbiskupije samo suspendovao, pritom štiteći njegov identitet uz obrazloženje da je svrha toga "ozdravljenje i očuvanje dobrog glasa svih, posebno žrtve".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uz to skandalozno objašnjenje, hrvatski Indeks je objavio kako je čitav slučaj za medije odbio da komentariše Žarko Relota, čelnik samostana u kom se zlostavljanje odvijalo.

On je, takođe, monstruozna dešavanja prijavio samo nadbiskupiji, a ne i policiji, iako pored svešteničkog poziva obavlja i dužnost policijskog kapetana.

Žarko Relota, čelnik samostana u kom se zlostavljanje dešavalo, nije to prijavio iako je i sam policijski kapetan

Osim toga, mediji od nadležnih nisu dobili ni odgovore na pitanja u kom periodu se dešavalo zlostavljanje, kao ni koliko ima žrtava sveštenika-monstruma.

Inače, interesantno je da se novi skandal unutar katoličke crkve i dalje u najvišim institucijama crkve u Hrvatskoj karakteriše samo kao "mogući prestup". Ne pominje se ni kakva bi eventualno kazna za monstruma mogla da bude.

Nije prvi slučaj
- SEPTEMBAR 2017. sveštenik s područja Slavonije i Baranje osuđen samo na društenokoristan rad zbog silovanja dečaka (15), kom je govorio: "Ovo znamo samo Bog, ti i ja"
- MART 2014. Don Neđeljko Ivanov je prvi sveštenik u Hrvatskoj koji je osuđen zbog pedofilije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading