ČUVENA MILKINA ČOKOLADA SE POVLAČI SA TRŽIŠTA! U njoj pronađena plastika!

Autor:

Svet

08.03.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čokoladica se proizvodi u Mondelez Polska Production SP Zoo, a uvozi je TD Nelt DOOEL, navedeno je na sajtu ove agencije.

ČUVENA MILKINA ČOKOLADA SE POVLAČI SA TRŽIŠTA! U njoj pronađena plastika!

Foto: Credit: Eduard Skorov / Alamy / Alamy / Profimedia

Čokoladica Milka Oreo od 37 grama povlači se iz prodavnica u Severnoj Makedoniji zbog prisustva plastičnih fragmenata, saopštila je danas Agencija za hranu i veterinu.


Čokoladica se proizvodi u Mondelez Polska Production SP Zoo, a uvozi je TD Nelt DOOEL, navedeno je na sajtu ove agencije.


 Serijski broj proizvoda je OSK0934652, a rok upotrebe povučenih proizvoda je 18. avgust ove godine.

Podsećamo, ista čokoladica povučena je iz prodaje u Hrvatskoj, te navedeni proizvod sa ovim konkretnim detaljima nje prisutan na našem tržištu.

POVLAČI SE I DORITOS

Podsetimo, i Doritos povlači jedan od svojih popularnih proizvoda nakon što je otkriveno da sadrži neoznačeni sastojak koji bi mogao izazvati alergijske reakcije, izveštavaju strani mediji.

Agencija za standarde hrane (FSA) saopštila je da Doritos povlači svoj ukus "kiselkastog sira" jer soja nije navedena na spisku sastojaka. Tortilje su greškom upakovane sa Doritos Chilli Heatwave, koji sadrži soju, navodi Mondo.

Obaveštenje o povlačenju se odnosi na Doritos kiselkasti sir od 180 g koji se prodaje u Tesco-u i na pakovanje od pet kesica Doritos kiselkastog sira od 30 g iz Poundland-a, nije poznato da li će povlačenje uticati i na naše tržište.

Podsećanja radi, nedavno je objavljeno i da se povlači 3 serije popularnog leka.

Kompanija Bayer d.o.o., nosilac odobrenja za stavljanje u prodaju leka Iberogast oralne kapi, tečnosti (9 biljnih preparata), na zahtev Agencije za lekove i medicinske proizvode (HALMED) sprovodi postupak privremene obustave primene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog leka.

Predmetni postupak se sprovodi na osnovu prijave sumnje na nedostatak u kvalitetu leka, koji se odnosi na rezultat van granice specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti. Obustava će važiti do okončanja provere, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Nisu primljene nikakve sumnje na neželjene efekte u vezi sa serijama leka u pitanju. Na tržištu Republike Hrvatske postoje i druge serije ovog leka na koje suspenzija ne utiče, kao i drugi lekovi iz iste terapijske grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading