SNIMAK ŽESTOKOG OBRAČUNA NA BAŠČARŠIJI: Sarajevski momci u krvavoj tuči zbog TikToka!

Autor:

Svet

20.02.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sarajevski žestoki momci u obračunu na Baščaršiji

SNIMAK ŽESTOKOG OBRAČUNA NA BAŠČARŠIJI:  Sarajevski momci u krvavoj tuči zbog TikToka!

Foto: tiktok.com/printscreen


Na društvenim mrežama nedavno se pojavio snimak žestokog obračuna dvojice sarajevskih momaka na Baščaršiji, podsećajući javnost na incident koji se dogodio prošlog septembra. Jasmin Ćatić, poznat kao Bomba, upucao je Mirzu Hatića u bašti jednog kafića u centru Sarajeva, a mediji su tada spekulisali da je sukob izbio zbog prepucavanja na popularnoj društvenoj mreži TikTok. Prema navodima, Hatić i Ćatić su se nekoliko dana pre sukoba svađali upravo na toj platformi.

 

@crnahronikainfo Hatić objavio video sukoba sa Ćatićem na Baščaršiji #crnahronika ♬ original sound - CRNA Hronika

 


**Sukob na društvenim mrežama prerastao u stvarni obračun**

Mirza Hatić je u ponedeljak objavio snimak sukoba, tvrdeći da je Ćatiću oteo pištolj iz kojeg je prethodno bio upucan u nogu. U svom komentaru ispod snimka, Hatić je naglasio da nije želeo da puca jer je šetalište i čaršija bila puna ljudi, dodajući reči:

 

 

"Vidimo se nekad". Ova situacija dodatno je produbila javnu percepciju sukoba koji je počeo na društvenim mrežama, a prerastao u konkretni fizički obračun na ulicama.

**Poznati policiji po brojnim krivičnim delima**

Iako je ovaj incident šokirao javnost, obojica učesnika sukoba već su od ranije poznati policiji po brojnim krivičnim delima. Hapšeni su i osuđivani, dodatno pojačavajući pažnju javnosti ka njihovim postupcima.

**Sudbina Jasmina Ćatića**

Jasmin Ćatić, poznat kao Bomba, trenutno se nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica od 26. novembra 2023. godine. Prema poslednjim informacijama, on će tamo ostati najmanje do 22. februara, a njegova sudbina privlači pažnju javnosti i medija.

Ovaj incident još jednom je podsetio na važnost odgovornog ponašanja na društvenim mrežama, kao i na ozbiljne posledice koje mogu proisteći iz sukoba koji prerastu iz virtualne u stvarnu stvarnost.

(Crna hronika)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading