EKIPA DNEVNIKA SNIMALA PRILOG O MIGRANTIMA, PRONAŠLA TELO NA OBALI REKE: Kamere snimile jeziv prizor na obali

Autor: Jutarnji

Svet

10.11.2023

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak je ekipa Dnevnika Nove TV radila prilog o ilegalnom prelazu migranata preko reke Kupe, koji je postao sve češći način za ilegalne migrante da iz Hrvatske stignu do Slovenije

EKIPA DNEVNIKA SNIMALA PRILOG O MIGRANTIMA, PRONAŠLA TELO NA OBALI REKE: Kamere snimile jeziv prizor na obali

Foto: Shutterstock

Prilikom snimanja priloga na obali reke, ekipa je pronašla telo muškarca, što je potvrdila i policija koja je nakon sat vremena stigla na lice mesta.

Mesto Ladešić Draga, smešteno uz reku Kupu i slovensku granicu, postalo je poznato kao ruta kojom migranti iz Hrvatske pokušavaju da stignu do Slovenije. Meštani su primetili da ova ruta postaje sve popularnija, a tokom leta su čak i videli migrante na putu ka donjem slapu, gde imaju pristup putu prema Sloveniji. Ipak, meštani kažu da nemaju problema sa njima i da migranti ne napadaju.

Ovo nije prvi put da se na obali reke Kupe pronalaze tela migranata. Iz Ministarstva unutarnjih poslova su potvrdili da su samo ove godine pronašli pet smrtno stradalih migranata, dok su prošle godine pronašli čak 24 tela.

Iako se ova migrantska ruta često koristi, meštani kažu da su primetili da migranti ostavljaju tragove i robu nizvodno, što im je dalo do znanja da i dalje putuju ovom rutom. Policija ističe da se ova ruta smatra opasnom i da migranti često ostavljaju tragove na njoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Djole

10.11.2023 22:27

Ako bude srece da se svi utope. Ostavljaju haos od djubreta iza sebe, unistavaji sve sto dotaknu, kao paraziti su